Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» ξεκινήθηκε το 2018 και έχει σημειώσει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, προσφέροντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και την ποικιλία της μπύρας στην Ελλάδα.
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία αυτή ανοίγοντας το ζυθοποιείο της στη Ριτσώνα, Ευβοίας, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 11:00 έως τις 18:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους παραγωγής, να συμμετάσχουν σε γευσιγνωσίες και να δοκιμάσουν προϊόντα της εταιρείας, τόσο με όσο και χωρίς αλκοόλ.
Οι δράσεις που θα περιλαμβάνονται είναι οι εξής:
- Ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής μπύρας
Η ξενάγηση θα διαρκεί περίπου 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται σε ομάδες των 25 ατόμων. Οι ώρες ξενάγησης είναι 11.30, 12.30, 13.30, 15.00 και 16.00.
- Sessions γευσιγνωσίας
Στις γευσιγνωσίες, που θα γίνονται σε ομάδες των 8 ατόμων, οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τις βασικές κατηγορίες μπύρας και θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορα προϊόντα, διάρκειας περίπου 45 λεπτών. Οι ώρες γευσιγνωσίας είναι 11.30, 13.00, 14.30 και 16.00.
- Γευστικές δοκιμές των προϊόντων της εταιρείας με συνοδεία εδεσμάτων από BBQ & Hot dog stations
- DJ set & Live Band
Η προκράτηση είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις και τα sessions γευσιγνωσίας, με σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, από 10:00 έως 17:00 έως την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, με την Ελισάβετ Λιάπη στο τηλέφωνο 2107249000 (274) και 6936740913.
Σημαντικό είναι ότι η κατανάλωση μπύρας, καθώς και η συμμετοχή στις δραστηριότητες, αφορά μόνο άτομα άνω των 18 ετών. Έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος για να απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι πάντα καταναλώνουμε με μέτρο και υπευθυνότητα!
Πηγή: newsbeast.gr