Οι 130 Χρόνια Ιστορίας και Γεύσης του Ούζου Πλωμαρίου Γιορτάζονται στη Βουλγαρία

Οι 130 Χρόνια Ιστορίας και Γεύσης του Ούζου Πλωμαρίου Γιορτάζονται στη Βουλγαρία


Το Ούζο Πλωμαρίου γιόρτασε 130 χρόνια ιστορίας με μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Σόφια της Βουλγαρίας, σε συνεργασία με τον αποκλειστικό διανομέα στη χώρα, Selected Brands Co Ltd. Η εκδήλωση, που διεξήχθη στις 18 Σεπτεμβρίου, είχε έντονα ελληνικά στοιχεία, με τους προσκεκλημένους να απολαμβάνουν το αγαπημένο ούζο, επιβεβαιώνοντας την σταθερή του παρουσία στην αγορά της Βουλγαρίας τα τελευταία χρόνια.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο της Βουλγαρίας, οι οποίες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ιστορική πορεία του Ούζου Πλωμαρίου, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του από το Πλωμάρι της Λέσβου. Ο πρόγονός του έχει περάσει από γενιά σε γενιά, διατηρώντας την παραδοσιακή του συνταγή και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην αγορά. Το πολύτιμο αυτό απόσταγμα συνεχίζει να κατακτά τις ευρωπαϊκές αγορές, με τη Βουλγαρία να είναι η δεύτερη πιο σημαντική αγορά εξαγωγών του.

Ένας από τους καλεσμένους της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νίκος Καλογιάννης, τέταρτης γενιάς αποσταγματοποιός και ιδιοκτήτης της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, ο οποίος μοιράστηκε τη μακροχρόνια τεχνογνωσία και το πάθος για την παραγωγή του ούζου. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν επίσης γνωστοί chefs και δημοσιογράφοι, όπως ο chef Ιvan Manchev και η chef Svetlana Ilieva, καθώς και η ηθοποιός Sanya Borisova.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι επετειακές συλλεκτικές φιάλες και συσκευασίες που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το εξωτερικό, ενώ οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτά κοκτέιλ με Ούζο Πλωμαρίου, φτιαγμένα αποκλειστικά για την occasion. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια θεαματική τούρτα με θέμα “Window to Greece”, που ταξίδεψε τους προσκεκλημένους στη μαγευτική παράδοση και ιστορία του ελληνικού ούζου.

Πηγή: newsbeast.gr