Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε δυο βάρδιες πρωί και απόγευμα – Οι πολίτες θα πρέπει να κλείσουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους – Η όλη διαδικασία θα έχει διάρκεια από 10 έως 15 λεπτά

Μετά τον χώρο των ειδικών ψυγείων που θα τοποθετηθούν τα εμβόλια, έτοιμα είναι και τρία κέντρα εμβολιασμού, όπου σε λίγες ημέρες θα περιμένουν τους πρώτους που θα δεχτούν το εμβόλιο. Τα τρία κέντρα εμβολιασμού βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Ιλίου και έχουν πλέον εξοπλιστεί ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

Οι γιατροί εξηγούν τη διαδικασία του εμβολιασμού:

Βίντεο παρουσίαση
Βίντεο δηλώσεις γιατρού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε δυο βάρδιες πρωί και απόγευμα και αφού προηγουμένως οι πολίτες θα έχουν κλείσει ηλεκτρονικά το ραντεβού τους.

Μόλις ο υποψήφιος για το εμβόλιο φθάσει στο ένα από τα τρια κέντρα εμβολιασμού θα εξετάζεται πρώτα από γιατρό παθολόγο, ο οποίος και θα κρίνει εάν ο πολίτης είναι έτοιμος για να εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο μέσος όρος για να εμβολιαστεί ένας πολίτης και να ακολουθήσει όλη την διαδικασία θα είναι από 10 έως 15 λεπτά.

Αμέσως μετά τον εμβολιασμό θα γίνεται και η ηλεκτρονική καταγραφή της πράξης. Ο πολίτης που θα έχει εμβολιαστεί δεν θα φεύγει αμέσως. Θα οδηγείται σε ένα δωμάτιο όπου θα συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο ενώ θα παρακολουθείται για τουλάχιστον 15 λεπτά μη τυχόν υπάρξει κάποια παρενέργεια από το εμβόλιο.

Η αναμονή θα είναι σύντομη και θα έχει ως στόχο να αντιμετωπιστούν τυχόν συμπτώματα όπως κεφαλαλγία, κόπωση και μυϊκός πόνος.

Μόλις ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία τότε ο πολίτης θα κλείσει και το ραντεβού για τη δεύτερη δόση του εμβολίου που αναμένεται να είναι μέσα στις επόμενες 20 ημέρες περίπου από τον πρώτο εμβολιασμό. Να επισημάνουμε ότι στα ψυγεία των διαγνωστικών εμβολιαστικών κέντρων τα εμβόλια θα μπορούν να συντηρούνται έως 5 ημέρες, ενώ στα ψυγεία βαθέως ψύξης θα συντηρούνται για μεγάλη διάρκεια και από εκεί θα αποστέλλονται στα διαγνωστικά εμβολιαστικά κέντρα.

Πηγή: newsone.gr