Χάρη στην έγκριση των αναμνηστικών δόσεων και την επέκταση των εμβολιασμών σε μικρότερες ηλικίες, η Pfizer ανέβασε στα 36 δισ. δολάρια τις προβλέψεις για τις φετινές πωλήσεις του εμβολίου της κατά της Covid-1, ποσό αυξημένο κατά 7,5% σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι βρίσκεται σε σωστή τροχιά όσον αφορά την παράδοση 2,3 δισ. δόσεων εμβολίων, από τις περίπου 3 δισ. που σχεδιάζει να παρασκευάσει φέτος.

Το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer αναδείχθηκε γρήγορα ένα από τα πλέον ευπώλητα προϊόντα στα 172 χρόνια της εταιρίας. Η εταιρία μοιράζεται εξίσου τα έξοδα και τα κέρδη με τη γερμανική BioNTech που ανέπτυξε την τεχνολογία mRNA του εμβολίου.

Άλλες εταιρίες, όπως η Moderna και η Johnson & Johnson, έχουν συναντήσει προβλήματα στην παραγωγή, κάτι που βοήθησε την Pfizer να διευρύνει το προβάδισμά της στην υπογραφή συμφωνιών προμήθειας με διάφορες χώρες.

Η Pfizer αναμένει εντός της Τρίτης την απόφαση των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών.

Το εμβόλιο έφερε πωλήσεις 13 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, ενώ αναλυτές ανέμεναν 10,88 δισ. δολάρια κατά μέσο όρο, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv.

in.gr

Πηγή: newsone.gr