Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ένταση στην Αδριατική: Ρωσικό πολεμικό παρενόχλησε το αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους»

Ένταση στην Αδριατική: Ρωσικό πολεμικό παρενόχλησε το αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους»

62
0

Ένταση επικράτησε στην Αδριατική Θάλασσα στα στενά του Οτράντο, όπου διέρχονται αγωγοί φυσικού αερίου, ενεργειακά δίκτυα και καλώδια ίντερνετ που συνδέουν την Ιταλία με τα Βαλκάνια.

Πιο συγκεκριμένα ρωσικό πολεμικό πλοίο φέρεται να προχώρησε σε πρόκληση κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS H.W. Bush και της συνοδείας του.

Η αποστολή του ρωσικού πλοίου Akademik Pashin ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας και από την Τετάρτη βρίσκεται στο κανάλι του Οτράντο. Πρώτα σταμάτησε στο υποβρύχιο καλώδιο OteGlobe, μια σύνδεση οπτικών ινών που συνδέει το Μπάρι με την Ελλάδα και στη συνέχεια, κινήθηκε προς τον βυθισμένο σωλήνα του αγωγού TAP.

Το πλοίο κινείται συνοδεία ρωσικού πολεμικού πλοίου, μιας κορβέτας Steregushchiy, που είναι οπλισμένη με πυραύλους κρουζ. Πριν από δύο ημέρες ένας δορυφόρος Sentinel «έπιασε» το σκάφος, καθώς απείχε μόλις 4 χλμ. από το αμερικανικό καταδρομικό «Leyte Gulf», το οποίο συνοδεύει το αεροπλανοφόρο «George WH Bush», τη ναυαρχίδα του αμερικανικού στόλου.

Όπως μετέδωσαν ανεξάρτητες ιστοσελίδες, το ρωσικό «Akademik Pashin» παρέμεινε την Πέμπτη, σχεδόν ακίνητο για ώρες σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο, όπου βρίσκονται οι σωλήνες του Trans Adriatic Pipeline (TAP), που μεταφέρει εναλλακτικές προμήθειες μεθανίου σε ρωσικές πηγές. Το «Akademik Pashin» είναι ένα ιδιαίτερο πλοίο που προορίζεται να συνοδεύσει τις αποστολές μεγάλης εμβέλειας του ρωσικού στόλου, αλλά χρησιμοποιείται συχνά σε αποστολές κατασκοπείας για τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ.

real.gr

Πηγή: newsone.gr