Επιδότηση σε καταστήματα λιανικής πώλησης για τη δημιουργία e-shop αναμένεται να δοθεί έως το τέλος της χρονιάς, χάρη σε ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 80.000.000 ευρώ.

Αυτό ανέφερε σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης. Το πρόγραμμα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός, θα χρηματοδοτεί 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, καθώς οι υπηρεσίες καλύπτονται από υφιστάμενη δράση.

Δείτε επίσης: Πως θα δοθεί η επιδότηση από το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη δημιουργία e-shop

Ο ίδιος υπενθύμισε, σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες, ότι πρόκειται για τη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Με το νέο πρόγραμμα, το μέγιστο ποσό επιχορήγησης μιας λιανεμπορικής επιχείρησης, για όλη τη δαπάνη θα φτάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ ανά επιχείρηση και το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί για αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα να αυξηθεί μελλοντικά.

Πηγή: newsone.gr