Το σενάριο που μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας -κάτω από την «ασπίδα» του Α.Φάουτσι- αποκαλούσε πριν από λίγους μήνες ως «επιστημονική φαντασία» και «συνωμοσιολογία»  τελικά ήταν η αλήθεια για τον Covid-19. 

Έναν ιό που επιβεβαιώνεται και με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ξεκίνησε από το εργαστήριο της Γουχάν και από πειράματα που γίνονταν εκεί.

Έναν ιό που οδήγησε σε ακραία lockdown, υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, επιδείνωση της υγείας των πολιτών (σ.σ.: ο Γ.Μαγιορκίνης προσφάτως ομολόγησε ότι μπορεί να ευθύνεται η καραντίνα για τους θανάτους από στρεπτόκοκκο) και κατάρρευση οικονομιών. 

Συγκεκριμένα, τρεις επιστήμονες, που έκαναν μελέτες για νέους κορωνοϊούς στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που μολύνθηκαν από την Covid-19, σύμφωνα με έρευνα των δημοσιογράφων Michael Shellenberger και Matt Taibbi που δημοσιεύθηκε στο ενημερωτικό δελτίο Public του Substack.

Οι «ασθενείς μηδέν», δηλαδή αυτοί που μολύνθηκαν πρώτη από τον ιό SARS-CoV-2, σύμφωνα με τη New York Post είναι οι Μπεν Χου, Πινγκ Γιου και Γιαν Ζου.

Ερευνώντας ιούς τύπου SARS, οι τρεις επιστήμονες έκαναν πειράματα κέρδους-λειτουργίας («Gain-of-Function») – που στοχεύουν στην αύξηση της μολυσματικότητας και την ενίσχυση των παθογόνων οργανισμών- προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους τους. Και οι τρεις ερευνητές νόσησαν το φθινόπωρο του 2019.

Οι πληροφορίες έρχονται περίπου τέσσερις μήνες μετά τις δηλώσεις του διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι ότι η υπηρεσία του πιστεύει ότι ο ιός που προκάλεσε την πανδημία COVID-19 που ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως, πιθανότατα προήλθε από διαρροή σε κινεζικό εργαστήριο.

Μελέτη για τη γενετική προέλευση ενός κορωνοϊού

Το 2019, οι δύο από τους τρεις επιστήμονες που φέρονται ότι μολύνθηκαν πρώτοι από τον ιό, ο Χου και ο Γιου, έγραψαν μία μελέτη για τη γενετική προέλευση ενός κορωνοϊού που σχετίζεται με τον SARS και προσβάλλει νυχτερίδες σε όλη την Κίνα.

Ο Χου μαθήτευσε δίπλα στη διακεκριμένη ιολόγο Σι Ζενγκλί, η οποία είναι γνωστή ως «η γυναίκα νυχτερίδα της Κίνας» λόγω της πολυετούς έρευνάς της σχετικά με τους κορωνοϊούς τύπου SARS που προέρχονται από νυχτερίδες.

«Ο Μπεν Χου είναι ουσιαστικά ο συνεχιστής της Σι Ζενγκλί», δήλωσε στο Public η Αλίνα Τσαν, μοριακή βιολόγος στο Broad Institute του MIT και του Harvard. «Ήταν ο καλύτερος μαθητής της. Κατασκεύαζε χιμαιρικούς ιούς τύπου SARS και τους δοκίμαζε σε ποντίκια. Αν έπρεπε να μαντέψω ποιος θα αναλάμβανε αυτή την επικίνδυνη έρευνα με ιούς και θα κινδύνευε περισσότερο να μολυνθεί κατά λάθος, θα έλεγα ότι ήταν αυτός».

Βίντεο του 2017, που προέβαλε η κινεζική κρατική τηλεόραση, φέρεται να δείχνει τον Χου να παρακολουθεί έναν εργαζόμενο στο εργαστήριο να χειρίζεται δείγματα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Public, κανένας από τους δύο δεν φορά προστατευτικό εξοπλισμό.

«Αν ανησυχούσαν μήπως μολυνθούν στο πεδίο, θα χρειάζονταν στολές πλήρους σώματος χωρίς κενά», δήλωσε η Τσαν.

Ερωτήματα για την ασφάλεια του εργαστηρίου

Σύμφωνα με την Τσαν, οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ιολογίας του Γουχάν έκαναν την έρευνά τους σε εργαστήριο χαμηλότερου επιπέδου βιοασφάλειας BSL-2 «όταν πλέον γνωρίζουμε ότι ο ιός είναι ικανός να διαφύγει ακόμη και από ένα εργαστήριο BSL-3 και να μολύνει πλήρως εμβολιασμένους νεαρούς εργαστηριακούς εργαζόμενους».

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει προηγουμένως αναφερθεί επίσημα στη θεωρία πως η πανδημία του COVID-19 μπορεί να προήλθε από διαρροή σε εργαστήριο.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει λόγους να πιστεύει πως αρκετοί ερευνητές μέσα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019, πριν από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της επιδημίας, με συμπτώματα που συνάδουν τόσο με την COVID-19 όσο και με κοινές εποχικές ασθένειες», ανέφερε το υπουργείο σε αρχειοθετημένο ενημερωτικό δελτίο που δημοσιεύθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021. Το υπουργείο Ενέργειας, στα τέλη Φεβρουαρίου, αποφάνθηκε με «χαμηλό βαθμό βεβαιότητας» ότι ο ιός που ευθύνεται για την πανδημία προήλθε από κινεζικό εργαστήριο.

Η θεωρία της διαρροής

Ο Ντέιβιντ Άσερ, πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος ηγήθηκε ομάδας εργασίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την προέλευση του ιού δήλωσε σε σεμινάριο του Ινστιτούτου Hudson τον Μάρτιο του 2021 ότι αμφιβάλλει πως οι ερευνητές του εργαστηρίου νόσησαν με γρίπη.

«Αμφιβάλλω πολύ ότι τρεις άνθρωποι που εργάζονταν πάνω σε κορωνοϊούς σε ιδιαίτερα προστατευμένες συνθήκες σε ένα εργαστήριο επιπέδου βιοασφαλείας 3 θα αρρώστησαν όλοι από γρίπη, όλοι την ίδια εβδομάδα, και αυτό δεν είχε καμία σχέση με τον κορωνοϊό», είπε ο Άσερ.

Πάντως, η δρ Ζενγκλί έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι η έρευνα της ίδιας ή των φοιτητών της προκάλεσε την πανδημία λόγω διαρροής στο εργαστήριο. Επίσης, χαρακτηρίζει αβάσιμους τους ισχυρισμούς ότι πολλοί συνάδελφοί της αρρώστησαν με παρόμοια συμπτώματα με αυτά του COVID-19 πριν από την εμφάνιση της επιδημίας.

Η Κίνα έχει επίσης αρνηθεί τη θεωρία της διαρροής και έχει κατηγορήσει το FBI ότι πολιτικοποιεί το θέμα.

Η θεωρία της εναλλακτικής προέλευσης υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός μεταδόθηκε από τα ζώα στους ανθρώπους, σε μία από τις πολλές αγορές ζώων της Γουχάν, που πωλούνται δεκάδες είδη με παθογόνους μικροοργανισμούς επικίνδυνους για τους ανθρώπους.

Και όλο αυτό, την ώρα που «ειδικοί» προειδοποιούν για τέσσερις άκρως θανατηφόρους ιούς που έρχονται και μπορούν να προκαλέσουν πολλαπλάσιους θανάτους από τον κορωνοϊό.

Πηγή: newsone.gr