Ο νεαρός που τράβηξε το βίντεο ακούγεται να τον αποκαλεί «ψεύτη» και να συνεχίζει: «Ψεύδεσαι για τα κρούσματα της Covid-19 φίλε. Έλα λοιπόν, σταμάτα τα ψέματα στην τηλεόραση»

Η βρετανική κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα την παρενόχληση του αρχίατρου Κρις Γουίτι από έναν νεαρό ο οποίος τον αποκάλεσε «ψεύτη» για όσα δηλώνει για την πανδημία.

Ο Γουίτι, ο οποίος καθοδηγεί την επιστημονική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 στην Αγγλία, βιντεοσκοπήθηκε να φοράει τη μάσκα του ενώ περίμενε στην ουρά, έξω από ένα κατάστημα τροφίμων στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο νεαρός που τράβηξε το βίντεο ακούγεται να τον αποκαλεί «ψεύτη» και να συνεχίζει: «Ψεύδεσαι για τα κρούσματα της Covid-19 φίλε. Έλα λοιπόν, σταμάτα τα ψέματα στην τηλεόραση». Ο Γουίτι δεν απάντησε και συνέχισε να κοιτάζει ευθεία μπροστά. Δεν είναι σαφές πότε τραβήχτηκε το βίντεο αυτό.

«Ο Κρις Γουίτι είναι ένας εξέχων δημόσιος λειτουργός που έχει εργαστεί απίστευτα σκληρά και ακούραστα για να μας βοηθήσει να βγούμε από αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση τον προηγούμενο χρόνο», σχολίασε ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. «Είναι σαφέστατα απαράδεκτο κάποιος που έχει κάνει τόσα πολλά να υφίσταται μια τέτοιου είδους συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Στη Βρετανία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, κυκλοφορούν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για την πανδημία, ενώ η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειές της για να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και να εξηγήσει γιατί είναι αναγκαία τα περιοριστικά μέτρα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

in.gr

Πηγή: newsone.gr