Ο Έρικ Κλάπτον αρνείται να παίξει μουσική σε χώρους μόνο για εμβολιασμένους.

Μετά την κυβερνητική απόφαση της Αγγλίας, κατά την οποία όποιος πολίτης θέλει να εισέλθει σε κάποιο κλαμπ ή άλλο χώρο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να επιδεικνύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του, ο 76χρονος κιθαρίστας ανακοίνωσε πως θα απέχει από οποιαδήποτε εμφάνιση, προκειμένου να μην γίνονται διακρίσεις στο κοινό τους.

«Αν δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη, ώστε να παραβρεθούν όλοι οι άνθρωποι, διατηρώ το δικαίωμά μου να ακυρώσω το σόου», δήλωσε ο Έρικ Κλάπτον.

Αν και ο ίδιος είναι εμβολιασμένος ήδη από τον περασμένο Μάιο, καθώς είχε ανακοινώσει ότι έκανε και την δεύτερη δόση του AstraZeneca και μάλιστα είχε πολύ ισχυρές παρενέργειες, δεν θα ήθελε το κοινό του να διαχωρίζεται ανάλογα με την απόφασή του να εμβολιαστεί ή όχι. «Είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέξει αν θα κάνει το εμβόλιο», είχε αναφέρει ο κιθαρίστας.

Οι επίσημες εμφανίσεις του είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2022 στο Royal Albert Hall, όμως ο ίδιος εμφανίζεται και στο Φεστιβάλ Proms από τις 30 Ιουλίου εώς τις 11 Σεπτεμβρίου. Εκεί παρόλο που δεν θα τηρηθούν τα μέτρα του social distancing, όλοι οι θεατές υποχρεούνται να δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Είναι λοιπόν, αμβίβολο αν τελικά θα εμφανιστεί ο Έρικ Κλάπτον στο event.

Πηγή: newsone.gr