Πατάτες και κρεμμύδια μοιράζει η τουρκική κυβέρνηση σε φτωχές και άπορες οικογένειες της χώρας, μ’ εντολή του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνεχής πτώση της τουρκικής λίρας έχει κάνει τα αγαθά πανάκριβα για τον μέσο Τούρκο που αναζητά φθηνές λύσεις για την οικογένειά του.

Σε μία προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις για τις διαρκείς ανατιμήσεις προϊόντων, στηρίζοντας ταυτόχρονα Τούρκους παραγωγούς πατάτας και κρεμμυδιών, ο Ερντογάν

έδωσε εντολή να ξεκινήσει η διανομή των προϊόντων σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

«Αποφασίσαμε να αγοράσουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια που παραμένουν στις αποθήκες και θα τα διανείμουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα το κάνουμε πριν από το Ραμαζάνι. 1,2 εκατ. τόνους πατάτες και περίπου 300.000 τόνους κρεμμύδια, είπαμε να τα αγοράσουμε εμείς ως κράτος και να τα δώσουμε στους πολίτες μας, στους φτωχούς και άπορους», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης που χαρακτήρισε την κίνησή του απόδειξη της άθλιας οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

toyrkia3

Η διανομή έχει ξεκινήσει, μ’ ευθύνη των διορισμένων έπαρχων. Κάποιοι από αυτοί, όπως ο Τζοσκούν Ντογάν στην περιοχή Σιλβάν στη Ν.Α. Τουρκία, διανέμουν τις πατάτες και τα κρεμμύδια στις φτωχές οικογένειες … «ατσαλάκωτοι» και αναρτώντας φωτογραφίες στα social media, προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

tourkia1

Πηγή: newsone.gr