Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Eρντογάν: Πρέπει να δείξουμε πως είμαστε άξιοι διάδοχοι του Μπαρμπαρόσα

Eρντογάν: Πρέπει να δείξουμε πως είμαστε άξιοι διάδοχοι του Μπαρμπαρόσα

48
0

«Με το αεροπλανοφόρο θα ανοιχτούμε στις γαλάζιες Θάλασσες για να δείξουμε την ισχύ των Τούρκων» τόνισε ο τούρκος πρόεδρος

Στον Μπαρμπαρόσα αναφέρθηκε για άλλη μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή το νέο αεροπλανοφόρο «Αnadolu», ενώ έκανε λόγο για νέο αεροπλανοφόρο, διπλάσιο από αυτό που έφτιαξαν οι Τούρκοι πριν λίγο καιρό με τους Ισπανούς.

«Το πλοίο Αnadolu διαθέτει 1300 άτομα προσωπικό. Και με τα 1300 άτομα και θα ανοιχτεί στις γαλάζιες θάλασσες στη Μεσόγειο και θα δείξει την δύναμη του Τούρκου. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Έχω συνομιλίες με τους Ισπανούς, ξέρετε αυτό το πλοίο το ναυπηγήσαμε μαζί με τους Ισπανούς. Συνομιλώ και με τους Άγγλους για να ναυπηγήσουμε το διπλάσιο αυτού του πλοίου. Δηλαδή το αεροπλανοφόρο μας θα το μεγεθύνουμε περισσότερο καθώς πρέπει να αυξήσουμε την ισχύ μας στις θάλασσες. Με τη βοήθεια του Θεού οι απόγονοι του Μπαρμπαρόσα θα δείξουν πως είναι άξιοι διάδοχοι του Μπαρμπαρόσα», ανέφερε.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε και σχέδιο συνεργασίας με την Αγγλία για ναυπήγηση υποβρυχίων:

«Όλο το σκαρί του Anadolu ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία της Τουρκίας. Σήμερα τα ναυπηγεία της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν φτάσει σε σημαντικό σημείο. Σήμερα έρχονται από την Αμερική και από το Πακιστάν για να ναυπηγήσουν φρεγάτες. Όπως κάποιοι άλλοι που λένε ‘μήπως μπορούμε να ναυπηγήσουμε στην Τουρκία κάποιο αεροπλανοφόρο’. Κάποιοι άλλοι εξετάζουν τη ναυπήγηση υποβρυχίων. Όπως η Αγγλία θέλει να συνεργαστούμε στη ναυπήγηση υποβρυχίων. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Εμείς στο ζήτημα των υποβρυχίων κάνουμε και άλλο ένα βήμα. Φτάνουμε στο σημείο που θα ναυπηγήσουμε μη επανδρωμένο υποβρύχιο. Η τεχνολογία συνέχεια ανανεώνει τον εαυτό της».

real.gr

Πηγή: newsone.gr