Εδώ και μέρες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται αφενός γιατί η Μέρκελ επέλεξε να έρθει στη χώρα μας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, και αφετέρου αν ακόμα και ως υπηρεσιακή Γερμανίδα Καγκελάριος έχει να μάς φέρει και άλλες «κακές ειδήσεις», τόσο σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά όσα αναφορικά με νέες οικονομικές δεσμεύσεις (θηλιά) της Ελλάδας…

Στα τόσα χρόνια που αποτελούσε την «κεφαλή» της Ευρώπης επέβαλε τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας στους Έλληνες. Δεν τούς χαρίστηκε». Τούς απαξίωσε οικονομικά και πολλούς -χωρίς έλεος- οδήγησε στην αυτοκτονία. Μία συγγνώμη δεν είπε ποτέ. Αλλά και να έλεγε, θα άξιζε τον κόπο;

Περασμένα «ναι», ξεχασμένα «όχι»;

Και μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ -τρόπον τινά- να αναγνώρισε πως υπήρξε μέρος του προβλήματος στον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας μας, αλλά το ζήτημα είναι εάν έκανε κάτι για να αλλάξει κάτι από το χάος που δημιούργησε! Γιατί δεν έκανε απολύτως τίποτα!

Δεν ακούστηκε καμία λέξη από το στόμα της για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Με μία ελαφριά -τύπου- αυτοκριτική παραδέχτηκε την πραγματικότητα! Ότι δηλαδή εφαρμόστηκαν στη χώρα μας πολιτικές λιτότητας υπό την πίεση της Γερμανίας. Δηλαδή παραδέχτηκε το αυταπόδεικτο!

Η γκάφα της Μέρκελ

Η ισχυρή κυρία της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ξεκίνησε την εισαγωγική της τοποθέτηση με γκάφα συνδέοντας την επέτειο του «ΟΧΙ» με το 1821!

Αναγνώρισε «την επιβάρυνση της Ελλάδας» τα χρόνια των μνημονίων ωστόσο δεν είπε τίποτα για τον τρόπο που θα διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος παρά μόνο ότι «καταφέραμε στο τέλος να βρούμε ένα κοινό βηματισμό» προκειμένου «να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ».

«Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλεσε την Μέρκελ, «φίλη». Πολλοί απόρησαν πώς προχώρησε σε τέτοιο χαρακτηρισμό, καθώς αν ήταν έτσι οι φίλοι πώς θα ήταν οι εχθροί!

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέδωσε τις ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας στις πολιτικές της Γερμανίας, αλλά σε μια γενικόλογη τοποθέτηση είπε πως «Ευρώπη και Ελλάδα δοκιμάστηκαν από λάθος αποφάσεις», εκτιμώντας πως «επέστρεψαν εναντίον τους μεταμφιεσμένες με λαϊκισμό και δημαγωγία».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε με ανακούφιση «ευτυχώς ούτε η φτηνή λιτότητα, ούτε τα φτηνά εθνικά συνθήματα άντεξαν» και έχρησε νικητή την «κοινοτική αλληλεγγύη» και τον «αληθινό πατριωτισμό».

Αναφερόμενος προσωπικά στη Γερμανίδα καγκελάριο είπε πως «υπήρξε η φωνή της λογικής και της σταθερότητας», κρίνοντας καθοριστική την παρέμβασή το 2015 «όταν αρνήθηκε τον εξοστρακισμό της Ελλάδας από την Ευρώπη».

newsbreak.gr

Πηγή: newsone.gr