Με τη συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών μέσων που ανέλαβαν δράση με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίζεται στον Έβρο η γιγαντιαία επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε την Παρασκευή σε δύσβατη δασική περιοχή στη Λευκίμη του Δήμου Σουφλίου.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή στο ρέμα Μπαλτζά πίσω απο τα στρατόπεδα, ενώ εξαπλώθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δυσχεραί=νοντας το έργο των πυροσβεστών.

Η εικόνα σήμερα είναι καλύτερη και οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, ενώ από το πρωί του Σαββάτου έχουν σηκωθεί ξανά τα εναέρια μέσα, δυο Petzetel κι ένα ελικόπτερο, για να ελέγξουν τις ενεργές εστίες και να περιορίσουν το μέτωπο. 

Από εδάφους, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 24 οχήματα και 90 πυροσβέστες, όπως επίσης και τέσσερις ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε παρθένο δάσος, που «συνορεύει» και με το μοναδικό σε βιοποικιλότητα δάσος της Δαδιάς.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν μεγάλη καθώς η πυρκαγιά είχε πολλές εστίες. 

Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχθηκε, νωρίτερα, το ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο Beriev Be-200. Συνέδραμαν λόγω του δύσβατου του εδάφους στα βόρεια της Λευκίμμης, εκτός του Beriev Be-200 και 2 Πετζετέλ, και ένα αεροπλάνο ΕΡΙΚΣΟΝ που έφτασε από την Θεσσαλονίκη, ενώ το πυροσβεστικό ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη πραγματοποιούσε συνεχείς και στοχευμένες ρίψεις, σε μια προσπάθεια να ανακοπούν τα μέτωπα. 

Νωρίτερα, οι τοπικές αρχές ενημέρωναν ότι όσοι κάτοικοι της Λευκίμης δεν είχαν μέσο για να απομακρυνθούν, υπήρχαν αυτοκίνητα για τη μεταφορά τους στην κεντρική πλατεία του χωριού.

in.gr

Πηγή: newsone.gr