Φίλαθλος έσωσε μέλος των Vancouver Canucks, δείχνοντάς του στο κινητό της ότι πρέπει να εξετάσει άμεσα μία ελιά στον λαιμό του, αφού πρώτα έκανε τα πάντα, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του.

Συγκεκριμένα, σ’ έναν αγώνα χόκεϊ, τον περασμένο Οκτώβριο, μία 22χρονη φίλαθλος ειδοποίησε τον Brian Hamilton, βοηθό διευθυντή εξοπλισμού των Vancouver Canucks, ότι η ελιά στον λαιμό του θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για καρκίνο του δέρματος, πληκτρολογώντας ένα μήνυμα στο κινητό της, το οποίο τοποθέτησε πάνω στο πλεξιγκλάς για να κερδίσει την προσοχή του.

Μετά το πέρας του αγώνα μεταξύ των Canucks και του Seattle Kraken στο Climate Pledge Arena στο Seattle της Ουάσιγκτον, η Nadia Popovici έγνεψε πολλές φορές και όταν στο τέλος κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του, εκείνος διάβασε το μήνυμα που είχε πληκτρολογήσει στο τηλέφωνό της, το οποίο έγραφε «η ελιά στο πίσω μέρος του λαιμού σας είναι πιθανώς καρκινική. Σας παρακαλώ πηγαίνετε σε έναν γιατρό!», με τις λέξεις «ελιά», «καρκίνος» και «γιατρός» να είναι γραμμένες με έντονο κόκκινο.

Η φίλαθλος είχε μάθει να εντοπίζει αυτές τις κρεατοελιές, καθώς εργαζόταν εθελοντικά σε ένα νοσοκομείο ως βοηθός νοσηλευτή.

Στις 23 Οκτωβρίου, μετά το τέλος του παιχνιδιού, το μέλος των Vancouver Canucks ρώτησε έναν γιατρό της ομάδας εάν η ελιά στο λαιμό του ήταν ανησυχητική και αποδείχθηκε ότι ήταν, με τον γιατρό να την αφαιρεί άμεσα.

Η φίλαθλος έσωσε το μέλος των Vancouver Canucks από αργό θάνατο

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, ο Brian Hamilton υπογράμμισε «με έβγαλε από αργό θάνατο. Και οι λέξεις από το στόμα του γιατρού ήταν ότι αν το αγνοούσα για τέσσερα με πέντε χρόνια, δεν θα ήμουν εδώ. Δεν ήξερα ότι ήταν εκεί, εκείνη μου το επεσήμανε. Το πώς το είδε με μπερδεύει ακόμα. Δεν ήταν πολύ μεγάλο, φοράω ένα σακάκι, φοράω ακουστικά στο πίσω μέρος του σακακιού μου είναι ήρωας».

Την 1η Ιανουαρίου, οι Canucks του Βανκούβερ απηύθυναν έκκληση, μέσω του Twitter, να βρουν την φίλαθλο που είχε επισημάνει την επικίνδυνη ελιά στο λαιμό του Χάμιλτον. «Σε αυτή τη γυναίκα που προσπαθώ να βρω, μου άλλαξες τη ζωή και τώρα θέλω να σε βρω για να σου πω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ! Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω ποια είσαι ή από πού είσαι. Το μήνυμα που μου δείξατε στο κινητό σας θα μείνει για πάντα χαραγμένο στον μυαλό μου και έκανε διαφορά στη ζωή μου και της οικογένειάς μου. Το ένστικτό σας ήταν σωστό και η ελιά στο πίσω μέρος του λαιμού μου ήταν ένα κακοήθες μελάνωμα και χάρη στην επιμονή σας και τη γρήγορη δουλειά των γιατρών μας, τώρα έχει φύγει», ανέφερε το μήνυμα.

Μέσα σε λίγες ώρες, η φίλαθλος αναγνωρίστηκε και προσκλήθηκε και από τις δύο ομάδες, οπότε συνάντησε τον Brian Hamilton, πριν από τον αγώνα NHL, στο Climate Pledge Arena.

Η φίλαθλος απευθυνόμενη στο μέλος των Vancouver Canucks, επεσήμανε «ήμουν τόσο νευρική που το ανέφερα, οπότε προσπάθησα να σας πιάσω σε μια στιγμή που δεν υπήρχαν πολλοί άνθρωποι τριγύρω. Είμαι τόσο χαρούμενη που είδατε το μήνυμα».

Η φίλαθλος έλαβε υποτροφία 10.000 δολάρια και από τις δύο ομάδες, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της ιατρικής της σχολής.

Φίλαθλος έσωσε μέλος των Vancouver Canucks

Φίλαθλος έσωσε μέλος των Vancouver Canucks

enimerotiko.gr

Πηγή: newsone.gr