Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Φονική κακοκαιρία στην Κρήτη – Εικόνες καταστροφής από drone – Η πρόγνωση...

Φονική κακοκαιρία στην Κρήτη – Εικόνες καταστροφής από drone – Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

164
0

Φονικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Κρήτη, που ήδη μετρά έναν νεκρό, ενώ μία γυναίκα παραμένει αγνοούμενη. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια και καταστήματα «πνίγηκαν», περιουσίες χάθηκαν.

Σοκάρουν τα πλάνα από drone που μετέδωσε η Κρήτη TV από την καταστροφή στην Αγία Πελαγία.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης. Μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου πλημμύρες σημειώνονταν στην Αγία Πελαγία, ενώ στη συνέχεια οι καταιγίδες έπληξαν τη Σητεία και τα ανατολικά της Κρήτης.

Πολλά τα προβλήματα στην Ανατολική Κρήτη όπου οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν ημερήσια ύψη βροχής άνω των 100 mm, δηλαδή περίπου το 1/3 του ύψους βροχής που σημειώνεται συνήθως ετησίως.

Και την Κυριακή αναμένονται βροχές στην Κρήτη, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά του νησιού, ενώ στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες έως το πρωί θα είναι τοπικά ισχυρές.

Στην Αγία Πελαγία, ένας 50χρονος παγιδεύτηκε στο αυτοκίνητό του και έχασε τη ζωή του. Η γυναίκα που καθόταν στη θέση του συνοδηγού παραμένει αγνοούμενη.

Σε Αγία Πελαγία και Λυγαριά, οι εικόνες που καταγράφονται είναι εικόνες καταστροφής, με αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί και δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Στο έλεος της… κακοκαιρίας και περιοχές του Λασιθίου και συγκεκριμένα η Ιεράπετρα και η Σητεία.

Μετά το φονικό πέρασμα από την περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου, η κακοκαιρία μετακινήθηκε ανατολικά πλήττοντας την ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής λάβανε μήνυμα μέσω του 112 για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα με την σύσταση να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

lasithi-112

Το μεσημέρι στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τουριστών που βρίσκονταν μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οκτώ τουρίστες και μία φύλακας ειδοποίησαν το μεσημέρι την πυροσβεστική ζητώντας βοήθεια.

Παράλληλα, υπήρχαν και εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας με τους πυροσβέστες και τις ομάδες διάσωσης να επιχειρούν τον απεγκλωβισμό τους.

shteia4

«Εκτός ελέγχου η κατάσταση» ανέφερε ο δήμαρχος Σητείας

Για μία πρωτόγνωρη κατάσταση έκανε λόγο ο δήμαρχος Σητείας ο οποίος  μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή επεσήμανε πως τα φαινόμενα είναι ακραία.

Πλημμύρισαν δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα

Ίδια περίπου εικόνα επικρατεί στον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για εγκλωβισμένους ωστόσο η κατάσταση είναι και παραμένει δύσκολη.

Καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν με την πυροσβεστική να σπεύδει για άντληση υδάτων ενώ τα περισσότερα προβλήματα να εστιάζονται στο παραλιακό μέτωπο της.

real.gr

Πηγή: newsone.gr