Αντιμέτωπες με τρία πύρινα μέτωπα βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Σαλαμίνα. Μάλιστα όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σαλαμίνας στην τηλεόραση του Alpha οι φλόγες έχουν πλησιάσει τα πρώτα σπίτια. Λίγο νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ άφησε υπόνοιες για εμπρησμό.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Παναγόπουλος εμφανίστηκε βέβαιος πως οι τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίο γεγονός και άφησε σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό.

«Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ο στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Δεν με προβληματίζει το τριπλό μέτωπο είμαι σίγουρος τι συμβαίνει. Είδαμε φωτιά το ένα μέτωπο και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη».

Τρία τα πύρινα μέτωπα

Τα πύρινα μέτωπα όπου επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι στον λόφο Πατρίς, στον Λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι. Πιο συγκεκριμένα στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί   26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες. Επιπροσθέτως, ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν στη Σαλαμίνα από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Δύο μηνύματα από το 112

Λίγο πριν από τις 18:45 εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία βρίσκεται κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες χωρίς ωστόσο να απειλούνται, ενώ ακολούθησε και δεύτερο λίγο πριν τις 19:30. Παράλληλα δόθηκε εντολή για εκκένωση του Κέντρου Υγείας του νησιού. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι γιατροί, το διοικητικό προσωπικό καθώς και ο εξοπλισμός μεταφέρονται στο δεύτερο κέντρο υγείας του νησιού ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται το ΕΚΑΒ.

«Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πρώτο.

«Αν βρίσκεστε στις οδούς Αγίου Νικολάου & Αγίου Θεράπωντος Σαλαμίνας, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή_Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται στο δεύτερο.

Κλείσιμο

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Η κυκλοφορία διακόπηκε επί της Λεωφόρου Φανερωμένης και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Σαλαμίνος έως το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Γαλαξιδίου. Επίσης, λίγο αργότερα διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Μαραθώνος.

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr