Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη θέση Καλυφτάκη, ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες – Οι καπνοί ήταν ορατοί από τον Κηφισό – «Η φωτιά ευτυχώς έχει περιοριστεί», έλεγε νωρίτερα στο protothema.gr ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής σε οικοπεδικό χώρο και έκαψε ξερά χόρτα στη θέση Καλυφτάκη στην Κηφισιά.

Επί τόπου επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες εστίες.

Φωτιά Νέα Κηφισιά 2/7/2021

Λόγω της φωτιάς διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Καλυφτάκη, από το ύψος της εθνικής οδού έως την οδό Λύρα και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας, όπως επίσης διακόπηκε στην οδό Λύρα από το ύψος της οδού Ελαιών έως την οδό Αχαρνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά υπήρχαν παραπήγματα με ζώα. Οι προσπάθειες κατάσβεσης ξεκίνησαν με τη συμμετοχή των κατοίκων και όσο ήταν σε εξέλιξη η φωτιά, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι  ήταν στις αυλές τους και συνέδραμαν στην κατάσβεσή της.

«Η φωτιά ευτυχώς έχει περιοριστεί με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής, των εθελοντών και των υδροφόρων του δήμου. Τα ελικόπτερα κατάφεραν με τις ρίψεις να την περιορίσουν. Όλα ξεκίνησαν σε ένα ιδιωτικό οικόπεδο που είχε ξερούς θάμνους και δεν τους είχε κλαδέψει. Ο δήμος εδώ και καιρό είχε κάνει έκκληση δυστυχώς κάποιοι δεν ακούν», δήλωσε στο protothema.gr νωρίτερα ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Οι καπνοί ήταν ορατοί από τον Κηφισό.

φοτια__2_
φοτια__1_

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr