Συναγερμός σήμανε μέσα στη νύχτα από φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα και συγκεκριμένα στην περιοχή Δασκαλειό, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά να κάνει λόγο για εμπρησμό από φωτοβολίδες που έριξαν άγνωστοι προς την πλαγιά.

Κάτοικος της περιοχής, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο μπαλκόνι του, δήλωσε στην ΕΡΤ πως είδε με τα ίδια του τα μάτια ένα αυτοκίνητο αρχικά να κινείται στην πλαγιά και στη συνέχεια, αφού έκανε αναστροφή και απομακρύνθηκε, να κάνει ρίψη φωτοβολίδων.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, η πρώτη φωτοβολίδα κατέληξε στη θάλασσα ενώ έπειτα από λίγο, έγινε ρίψη δεύτερης φωτοβολίδας η οποία έπεσε στο σημείο που κινούνταν προηγουμένως το όχημα και αμέσως ξέσπασε φωτιά. Ο ίδιος εικάζει πως τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, είχαν ρίξει εύφλεκτο υγρό στην πλαγιά. Μάλιστα ήταν αυτός που κάλεσε την πυροσβεστική, ενώ μαζί με τον γιο του πάλευε με τις φλόγες μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι πυροσβέστες.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος στον ΑΝΤ1 για τη φωτιά 

«Στις 02.00 τα ξημερώματα, στη παραθαλάσσια περιοχή που είναι ο οικισμός Δασκαλειό με πολλά σπίτια, σε ένα έδαφος επικλινές, με χαμηλή βλάστηση και πευκόφυτη, σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο που τράβηξαν κάτι παιδιά, κοντά στην παραλία έπεσαν από πιστόλι φωτοβολίδων μια κόκκινη και μια κίτρινη.

Φωτιά Κερατέα

Εξαπλώθηκε αμέσως η φωτιά καθώς είχε πολύ δυνατό άνεμο. Τα παιδιά πήραν τηλέφωνο τη Πυροσβεστική και εμένα. Εγώ έφτασα στο σημείο 02.20 τα ξημερώματα και ήταν κάτι απερίγραπτο. Οι φλόγες είχαν περικυκλώσει τα σπίτια αλλά περιμετρικά υπήρχαν δρόμοι όπου αναπτύχθηκαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής και επιχείρησαν άμεσα», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Λουκάς.

Πηγή: newsone.gr