«Βαραίνει» και άλλο ο φάκελος που έχει σχηματίσει η Ελληνική Δικαιοσύνη για τον Μένιο Φουρθιώτη, καθώς μια ακόμη εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για τον παρουσιαστή. Αυτή τη φορά αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί τί ακριβώς συνέβη με την πλαστή ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) αλλά και το δελτίο διαπίστευσης,

το οποίο φέρεται να είχε στην κατοχή του ο Μ. Φουρθιώτης, προκειμένου να περνάει ανενόχλητος σε υπουργεία.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εισαγγελική έρευνα που «τρέχει» για τον παρουσιαστή. Οι άλλες δυο έρευνες, η μια από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και η άλλη από την οικονομική εισαγγελία, έχουν ως αντικείμενο την …επεισοδιακή είσοδό του στο υπουργείο Εργασίας με «μπράβους» αλλά και τη διερεύνηση σειράς οικονομικών υποθέσεων που έχουν ως κεντρικό πρόσωπο τον ίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα δικογραφία, για τη «δημοσιογραφική» ταυτότητα και τη διαπίστευση του Μ. Φουρθιώτη στα υπουργεία σχηματίστηκε από τις εισαγγελικές αρχές έπειτα από καταγγελία του μέλους της ΕΣΗΕΑ. Βάσει της καταγγελίας διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση η οποία και ανατέθηκε προς διενέργεια από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο.

Αντικείμενο της έρευνας αυτής είναι να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα στον κ. Στεφανάτο αναμένεται να διαβιβαστεί και η αναφορά της ΕΣΗΕΑ για το θέμα της ταυτότητα με την οποία θα ζητεί τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα δε με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της και ουδέποτε του έχει χορηγηθεί δημοσιογραφική ταυτότητα.

Τέλος, στη τρίτη αυτή δικογραφία αναμένεται να συσχετισθεί και ο φάκελος που απεστάλη από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, μαζί με τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στη Βουλή, η οποία και δεν του χορηγήθηκε.

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr