Το περιστατικό έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη Νιγηρία σε σημείο η Πρώτη Κυρία της χώρας, η Αϊσα Μπουχάρι να ζητήσει τη δημόσια εκτέλεση του βασικού υπόπτου και κατηγορούμενου για την φρικτή αυτή δολοφονία.

Το κοριτσάκι ονομαζόταν Χανίφα Αμπουμπακάρ και έμενε με τους γονείς της στο Κάνο μια περιοχή στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Ο ιδιοκτήτης του σχολείου που πήγαινε το παιδί, την απήγαγε τον Δεκέμβριο και ζήτησε λύτρα από τους γονείς της.

Πριν προλάβουν να έχουν και άλλη επικοινωνία, ο απαγωγέας δηλητηρίασε το κοριτσάκι με ποντικοφάρμακο και στη συνέχεια την έθαψε σε έναν λάκκο. Η τοπική αστυνομία εξιχνίασε το έγκλημα και εντόπισε και τη σορό του παιδιού.

Ο Ιδιοκτήτης του σχολείου ονομάζεται Αμπντουλμαλίκ Μοχαμάντ Τάνκο και λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του, ομολόγησε τα πάντα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του από τους αστυνομικούς.

Για 13.000 ευρώ

Ο Αμπντουλμαλίκ μαζί με άλλους δυο συνεργούς οργάνωσε και υλοποίησε την απαγωγή, Τα λύτρα που ζήτησε ήτα 6 εκατομμύρια Νάιρα τα οποία είναι περίπου 13.000 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό η Χανίφα κάποια στιγμή αναγνώρισε τον ιδιοκτήτη του σχολείου της και έτσι ο Αμπντουλμαλίκ της έδωσε να πιει ποντικοφάρμακο.

Είπε ότι απήγαγε το παιδί για να πάρει λύτρα και σκοπό είχε να το σκοτώσει να πάρει τα λύτρα και να εξαφανιστεί. Κάτι που τελικά δεν κατάφερε. Οι βόρειες περιοχές της Νιγηρίας στενάζουν από τις απαγωγές μικρών παιδιών σε σημείο οι γονείς να μην αφήνουν πλέον τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο, γιατί φοβούνται.

Η φρικτή δολοφονία έφτασε μέχρι και τον ΟΗΕ με την αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα Αμίνα Μοχάμεντ να δηλώνει εξοργισμένη και βαθιά αγανακτισμένη για τον θάνατο του παιδιού.

Πηγή: newsone.gr