Η σύνοδος, που θα διεξαχθεί ψηφιακά την Παρασκευή, θα είναι η πρώτη σε επίπεδων ηγετών των G7 από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά και η πρώτη στην οποία θα συμμετάσχει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας, οι προκλήσεις στην παραγωγή και διανομή εμβολίων, η ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας και η αντιμετώπιση της Κίνας θα είναι τα βασικά θέματα που θα θέσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν στην επικείμενη -μέσω τηλεδιάσκεψης- σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) των πιο οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου.

Η σύνοδος, την Παρασκευή, θα είναι η πρώτη σε επίπεδων ηγετών των G7 από τον περασμένο Απρίλιο  και η πρώτη στην οποία θα συμμετάσχει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Αυτή η ψηφιακή συνάντηση με τους ηγέτες των παγκόσμιων ηγετικών δημοκρατικών οικονομιών της αγοράς θα δώσει μια ευκαιρία στον πρόεδρο Μπάιντεν να συζητήσει σχέδια για να νικηθεί η πανδημία της COVID-19 και να ανοικοδομηθεί η παγκόσμια οικονομία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συζητήσει επίσης την ανάγκη να γίνουν επενδύσεις για να ενισχυθεί η συλλογική ανταγωνιστικότητά μας και τη σημασία που έχει να ενημερωθούν οι παγκόσμιοι κανόνες για να αντιμετωπιστούν προκλήσεις στο πεδίο της οικονομίας, όπως αυτές που εγείρει η Κίνα», προσθέτει.

Κατά τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν θα συζητήσει επίσης το οικονομικό του πρόγραμμα με τους ομολόγους του στην G7 και θα τους ενθαρρύνει, όπως και τους ηγέτες άλλων βιομηχανικών κρατών, να συνεχίσουν την «στήριξη για την ανάκαμψη της οικονομίας» και να λάβουν συλλογικά μέτρα.

Ανάλογο ήταν και το μήνυμα, άλλωστε, της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν, προς τους ομολόγους της στην G7, την περασμένη εβδομάδα.

Στο αμερικανικό Κογκρέσο, εν τω μεταξύ, εκκρεμεί η έγκριση του  νέου πακέτου στήριξης, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων  δολαρίων, για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, εν μέσω πανδημίας.

in.gr

Πηγή: newsone.gr