Η σειρά «Διλήμματα», που προβάλλεται μέσα από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Eυτυχείτε!» στο Open, σημειώνει νούμερα τηλεθέασης που φτάνουν ακόμα και το 30%.

  • Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Στη φετινή τηλεοπτική σεζόν οι τηλεθεατές βλέπουν να πρωταγωνιστούν σε αυτή δύο αγαπημένα και γνωστά ονόματα του θεάτρου και της τηλεόρασης. Ο λόγος για την Αλίκη Κατσαβού, σύζυγο του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, και για τον Σπύρο Θεοδόση. Στην πρώτη κοινή συνέντευξή του το αγαπημένο τηλεοπτικό ζευγάρι μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την επιτυχία των «Διλημμάτων».

Μάλιστα, οι δύο τους μας αποκαλύπτουν ότι η επαγγελματική συνάντησή τους ήταν καρμική, καθώς ο σπουδαίος Κώστας Βουτσάς από εκεί πάνω «ήθελε» αυτή τη συνεργασία και τον τηλεοπτικό γάμο των δύο ηθοποιών, δίνοντας την… ευχή του στον Σπύρο Θεοδόση ώστε να υποδυθεί τον σύζυγο της Αλίκης Κατσαβού.

Η Αλίκη Κατσαβού και ο Σπύρος Θεοδόσης

Πώς αισθάνεστε για την επιτυχία της σειράς «Διλήμματα»;

Αλίκη Κατσαβού: Δίνουμε την ψυχή μας και είναι σημαντικό που βλέπουμε την ανταπόκριση του κόσμου.

Σπύρος Θεοδόσης: Μέσα σε αυτή την κρίση που περνάμε, τα πράγματα δεν είναι καλά στον χώρο μας. Αισθάνομαι από τους τυχερούς που είχα μια τηλεοπτική πρόταση και μπορώ να ζω με αξιοπρέπεια. Πιστεύω ότι συμβάλαμε σε αυτή την επιτυχία. Ο κόσμος ταυτίζεται πολύ με τη σειρά. Θυμάμαι να με σταματά στον δρόμο μια κυρία, να με φιλάει και να μου λέει: «Είδα τη ζωή μου μέσα από αυτό το επεισόδιο»

Αλίκη, είναι η πρώτη τηλεοπτική δουλειά σου. Είχες την αγωνία να αποδείξεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις;

Ο κόσμος με γνώριζε ως σύζυγο του Κώστα Βουτσά. Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο για μένα να αποδείξω ότι το έχω και ότι μπορώ να τα πω, πέρα από το θέατρο, σ’ ένα πιο ευρύ κοινό, όπως είναι αυτό της τηλεόρασης. Άρχισα τη σειρά όταν ήμουν ακόμα σε πένθος και ήθελα να ανταποδώσω στον κόσμο την αγάπη που μου έδειξε όταν «έφυγε» ο Κώστας. Μάλιστα, έρχεται και ο Φοίβος στα γυρίσματα. Το οικογενειακό κλίμα και οι πολύ καλές συνθήκες δουλειάς παίζουν ρόλο ώστε να έρχεται μαζί μου. Μάλιστα, συμμετέχει και στα γυρίσματα, κάνοντας σκηνοθετικές παρεμβάσεις!

Υπήρχαν συνάδελφοί σας που να σας άσκησαν κριτική για τα «Διλήμματα»;

Σπύρος Θεοδόσης: Ναι, υπήρχαν αρκετοί. Είναι «συνάδελφοι», διότι οι περισσότεροι που μου άσκησαν αυτή την κριτική είναι επαγγελματίες άνεργοι. Προτιμώ να παλεύω και να βγάζω το ψωμί μου δουλεύοντας, παρά να βγαίνω στα κανάλια και να κλαίγομαι ότι δεν έχω δουλειά. Έχω τη χαρά να είμαι σε μια παραγωγή και σε μια ομάδα που είμαστε σαν οικογένεια, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Δεν ήμουν ποτέ από τους ευνοούμενους ηθοποιούς, είχα όμως την τύχη να έχω χιλιόμετρα στο θέατρο. Δεν χρειάζομαι δεκανίκια, να είμαι σε μια σούπερ παραγωγή, με τα τέλεια φώτα, για να αποδείξω ποιος είμαι. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.

Έχετε παίξει σαν ζευγάρι και στο θέατρο;

Σπύρος Θεοδόσης: Όχι, δεν έχουμε παίξει ποτέ μαζί, αλλά είμαστε χρόνια φίλοι. Την Αλίκη είχα τη χαρά να τη γνωρίσω από τον πρώτο μήνα που ήταν μαζί με τον Κώστα. Εγώ και ο Βουτσάς ήμασταν πολύ καλοί φίλοι. Τον θυμάμαι να μας λέει σε μια παρέα: «Αύριο θα σας φέρω ένα πολύ καλό κορίτσι που είμαι ξετρελαμένος».

Η Αλίκη Κατσαβού, ο Σπύρος Θεοδόσης και ο μικρός Φοίβος

Και λέει η Μάρθα Καραγιάννη: «Βρε, εσένα δεν σε μαζεύουμε»! Αυτό το κορίτσι ήταν η Αλίκη. Έλεγε το όνομά της και έλιωνε, την αγαπούσε πολύ! Όταν μου είπαν από την παραγωγή ότι θα κάνω τον άνδρα της Κατσαβού, έπαθα σοκ. Επειδή πιστεύω στα μεταφυσικά, θεωρώ ότι αυτό τον ρόλο μου τον «έστειλε» ο Βουτσάς. Εάν ο ίδιος ο Κώστας έκανε οντισιόν, εμένα θα επέλεγε για σύζυγο της Αλίκης. Πιστεύω ότι ο Βουτσάς από εκεί πάνω δεν θα επέτρεπε σε κανέναν να κάνει τον σύζυγο της Αλίκης. Ήθελε εμένα, γιατί ήξερε ότι την αγαπώ και την προστατεύω.

Αλίκη, εάν ζούσε τώρα ο Κώστας και σε έβλεπε στη σειρά, τι πιστεύεις ότι θα σου έλεγε;

Πολύ συχνά σκέφτομαι τι θα με συμβούλευε. Θεωρώ ότι θα με επαινούσε και θα μου έλεγε τι να προσέξω, για να βελτιωθώ. Πάντα μου έδινε συμβουλές, ήταν σαν να πήγαινα σ’ ένα μεταπτυχιακό υποκριτικής μαζί του. Αυτό που έλεγε πάντα ήταν ότι η καριέρα δεν φτιάχνεται από μια επιτυχία ούτε χαλάει από μια αποτυχία. Θέλει χρόνια για να «χτιστεί».

newsbreak.gr

Πηγή: newsone.gr