Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης μία ακόμα ηλικιακή ομάδα έχει ενταχθεί στους εμβολιασμούς από την Τετάρτη, αυτή των 60-64. Όπως είπε, μέχρι χθες το βράδυ είχαν γίνει 202.000 εγγραφές στην πλατφόρμα, ενώ ακόμα 115.000 εγγραφές έγιναν για την ηλικιακή ομάδα 70-79

Για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με τον υπουργό μία ακόμα ηλικιακή ομάδα έχει ενταχθεί στους εμβολιασμούς από την Τετάρτη, αυτή των 60-64. Όπως είπε, μέχρι χθες το βράδυ είχαν γίνει 202.000 εγγραφές στην πλατφόρμα, ενώ ακόμα 115.000 εγγραφές έγιναν για την ηλικιακή ομάδα 70-79.

Στη συνέχεια και έπειτα από ανακοίνωση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού θα αρχίσουν οι εγγραφές για τις ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο νόσησης.

Εξήγησε πώς κλείνονται τα ραντεβού και ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους πολλοί πολίτες κλείνουν ραντεβού σε εμβολιαστικά κέντρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους ή γιατί υπάρχει μεγάλη χρονική απόσταση της δεύτερης δόσης από την πρώτη.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η αλλαγή τοποθεσίας του ραντεβού μπορεί να γίνει πολύ απλά είτε μέσω της πλατφόρμας είτε σε ένα φαρμακείο ή ΚΕΠ. Ακόμα, την αλλαγή τοποθεσίας και ημερομηνίας μπορεί να την κάνει και τρίτο πρόσωπο πέρα από τον ενδιαφερόμενο με μια υπεύθυνη δήλωση.

Είπε ακόμα ότι από Δευτέρα θα είναι διαθέσιμα 750 εμβολιαστικά κέντρα και πως καθημερινά γίνονται πάνω από 20.000 εμβολιασμοί.

«Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και παρά τη δυσκολία στη μετακίνηση των ηλικιωμένων, ο εμβολιαστικός ρυθμός προχωράει πολύ καλά», είπε χαρακτηριστικά.

in.gr

Πηγή: newsone.gr