Την έντονη ανησυχία του για την εξάπλωση της νόσου Covid – 19 στη Γερμανία εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Robert Koch», Λόταρ Βίλερ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ξεκίνησε ήδη το τρίτο πανδημικό κύμα και τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται στη χώρα.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι, ακόμα και μετά τον εμβολιασμό, οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις όπως και να φορούν μάσκα.

«Έχουμε απολύτως σαφείς ενδείξεις ότι στη Γερμανία έχει ήδη αρχίσει το τρίτο κύμα» δήλωσε μιλώντας στην Ένωση Δημοσιογράφων, διαπιστευμένων στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

«Ανησυχώ πολύ. Η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας με τις μάσκες και τις αποστάσεις είναι απολύτως απαραίτητη παρά τους εμβολιασμούς», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου που έχει την ευθύνη για την επιστημονική διαχείριση της πανδημίας. Επιπλέον, επισήμανε ότι η διαδικασία ανοσοποίησης του πληθυσμού είναι το όπλο και κατά των μεταλλαγμένων ιών.

Τα μέτρα θα αρθούν όταν εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού

Υποστήριξε επίσης ότι, εάν δεν υπάρξουν προβλήματα στην παραγωγή, έως το φθινόπωρο θα μπορούσε να έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού στη χώρα.

«Εάν αυτό συμβεί, θα μπορούσαν να αρθούν όλα τα μέτρα», διευκρίνισε.

Ενδεικτικό της κατάστασης, όπως είπε ο Λόταρ Βίλερ, είναι ότι, σήμερα καταγράφηκαν στη χώρα 14.356 νέα κρούσματα του κορωνοϊού ενώ την περασμένη Πέμπτη ήταν περίπου 2.500 λιγότερα.

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr