Ένα πεκινουά με το όνομα «Wasabi» κέρδισε το πρώτο βραβείο στην 145η ετήσια έκθεση Westminster Kennel Club Dog Show την Κυριακή το βράδυ, έναν τίτλο που κατατάσσει το σκυλί του ως το χρυσό πρότυπο για όλες τις ράτσες.

Το 3χρονο κουτάβι, το οποίο νίκησε αρκετούς σκληρούς ανταγωνιστές, γιόρτασε τη νίκη του με ένα ζουμερό φιλέ μινιόν, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της David Fitzpatrick («Θα ανοίξω σαμπάνια», είπε στο CNN). «Το Wasabi είναι απλώς ένα υπέροχο σκυλί… Ταιριάζει με το πρότυπο της ράτσας. Έχει αυτό το κάτι, εκείνη τη μικρή λάμψη που ξεχωρίζει ένα σκυλί », έσπευσε να δηλώσει συγκινημένος ο ιδιοκτήτης.

Το Πεκινουά (γνωστός και ως Σκύλος Λιοντάρι, Σκύλος Λιοντάρι του Πεκίνου ή Πεκινουά) είναι μια αρχαία φυλή παιχνιδιάρικου σκύλου, με καταγωγή από το Θιβέτ της Κίνας. Ονομάζονται Σκύλος Λιοντάρι λόγω της ομοιότητάς τους με τους κινεζικούς κηδεμονικούς σκύλους (το Σιχ Τζου είναι επίσης γνωστός ως Σκύλος Λιοντάρι στα κινέζικα).

Η φυλή ήταν αγαπημένη από τη κινεζική αυτοκρατορική αυλή. Η φυλή έχει πολλά χαρακτηριστικά και θέματα υγείας που σχετίζονται με τη μοναδική της εμφάνιση.

Τα Πεκινουά, προερχόμενα από τη Δυτική Κίνα, ήταν υπερήφανοι σύντροφοι των Κινέζων βουδιστών μοναχών. Αυτά τα σκυλιά βρίσκονται επίσης να ανήκουν σε Κινέζους πρίγκιπες, σύμφωνα με την Βικιπαιδεία.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: newsone.gr