Καλεσμένος στην παρέα της «Ελένης» ήταν το μεσημέρι της Πέμπτης (26/5) ο Γιώργος Αλκαίος.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής αποκάλυψε γιατί απομονώθηκε στη Μήλο, αλλά και ποια ήταν η αφορμή που τον έκανε να επιστρέψει στη μουσική σκηνή μετά από 11 χρόνια.

«Τα τραγούδια σου πάντα είχαν ψυχή μέσα τους», του είπε η Ελένη Μενεγάκη φανερά συγκινημένη, γιατί τα τραγούδια του της έφεραν στο νου μνήμες από άλλες εποχές.

«Ήταν πολύ καινούριο για όλους μας. Υπήρχε η μαγεία που λένε… Το κάναμε με πολύ ανοιχτή καρδιά. Δεν σκεφτόμασταν όπως σκεφτόμαστε τώρα, δηλαδή θα κάνω μία επιτυχία, να κάνω views, να κάνω αυτό, να κάνω εκείνο και να γίνω φίρμα. Τα πράγματα τότε ήταν διαφορετικά, που η εξέλιξή τους έκανε όλο αυτό», δήλωσε για τις εποχές των μεγάλων του επιτυχιών.

«Όπου δεν υπήρχε μουσική δεν μπορούσα να υπάρχω. Δεν με έχεις δει εμένα σε gala ποτέ. Δεν πέρναγα καλά, δεν ήταν το στοιχείο μου. Έχω ένα θέμα, ότι θέλω να αισθάνομαι άνετα. Θέλω να είμαι χαλαρός, να μπορώ να λειτουργήσω. Δεν είναι εύκολο από τα 18 να ξεκινάς από Επίδαυρο, να κάνεις όλο αυτό, να μπαίνεις σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση δισκογραφικών εταιριών…», πρόσθεσε.

Όταν η Ελένη Μενεγάκη τον ρώτησε εάν είναι ικανοποιημένος με τη διαδρομή του, εκείνος απάντησε: «Είμαι ικανοποιημένος 100%. Μπορεί να είναι 99,9%… Θα μπορούσε να είχα πολύ μεγάλη επιτυχία σε κάποια δεδομένη στιγμή, έπαιξαν όμως άλλοι παράγοντες ρόλο που δεν έγινε αυτό που ήταν να γίνει: Μία μεγάλη συναυλία με πολύ μεγάλο καλλιτέχνη».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως αυτή την πρόσκληση που του έγινε την έμαθε τρία χρόνια αργότερα.

Η απομόνωση στη Μήλο

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Αλκαίος αναφέρθηκε και στην απόφασή του να απομονωθεί στη Μήλο: «Όταν παρατηρείς τα σημάδια – γιατί η εποχή είναι της γρηγοράδας – σε οδηγούν κανονικά εκεί που πρέπει να φτάσεις. Τελείωσα την Eurovision, έχασα τη γιαγιά μου, ήταν μία πολύ περίεργη και δύσκολη κατάσταση, γιατί χτύπησε διαφορετικό νεύρο απ’ ότι περίμενα. Έχω κάνει τα άλμπουμ μου, έχω πάρει χρυσούς, πλατινένιους δίσκους, έχω κάνει καταπληκτικές αποτυχίες, έχω κάνει εξαιρετικές επιτυχίες… Τα έχω ζήσει όλα».

Όπως τόνισε, η Μήλος έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, γιατί σε αυτό το νησί γεννήθηκε η γιαγιά του.

«Η πρώτη χρονιά ήταν απεγκλωβισμός, πέρασα πολύ ωραία. Μετά μπήκε στη ζωή μου το διάβασμα και είχα πράγματα να ασχοληθώ. Είχα «πετάξει» τα πράγματα του στούντιο στην αποθήκη και είπα “δεν θα τα ανοίξεις!”».

Η επιστροφή με το «Σπίτι με το MEGA»

Για 11 χρόνια είχε απομακρυνθεί από το τραγούδι και όπως δήλωσε, περίμενε τη σωστή πρόταση.

Αυτή ήρθε, όταν τον κάλεσε ο Αντώνης Δημητριάδης και του πρότεινε ένα αφιέρωμα στις επιτυχίες του στο «Σπίτι με το MEGA».

«Παύση 24 δευτερολέπτων, γιατί είχα συνηθίσει να λέω «παιδιά, δεν το κάνω ακόμα». Και λέω «το κάνουμε!», γιατί ένιωσα πολύ καλά», είπε περιγράφοντας εκείνο το τηλεφώνημα.

Το «Σπίτι με το MEGA» ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει τις συναυλίες, με την αρχή να γίνεται στο θέατρο Πέτρας, ενώ θα ακολουθήσουν συναυλίες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

in.gr

Πηγή: newsone.gr