Τη συνέντευξη του Ορέστη Τζιόβα στο περιοδικό «Antivirus» και τις αποκαλύψεις που έκανε για τη σεξουαλική του ζωή σχολίασαν στο «Πρωινό», με τον Γιώργο Λιάγκα να ξεσπά on air, κάνοντας λόγο για ρατσισμό στην τηλεόραση.

Μάλιστα, ο παρουσιαστής τόνισε ότι σε περίπτωση που ο ίδιος έκανε τέτοια ερώτηση στον ηθοποιό, την επόμενη μέρα δεν είχε δουλειά και θα τον κρεμούσαν στο Σύνταγμα.

Απασφάλισε για τον Λιάγκα η Σολωμού – «Τα σχόλια του είναι μισογύνικα»

«Να τοποθετηθώ; Αν εγώ έκανα στον Ορέστη Τζιόβα για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, πείτε μου αν εγώ την επόμενη ημέρα θα είχα δουλειά στην ελληνική τηλεόραση ή αν θα με είχαν κρεμάσει χειροπόδαρα στο Σύνταγμα. Θα μπορούσα εγώ να την κάνω; Γιατί λοιπόν σε ένα περιοδικό επιτρέπεται να κάνει μια τέτοια ερώτηση που πλέον για όλους εμάς τους υπολοίπους είναι απαγορευμένη;», αναρωτήθηκε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Και πρόσθεσε: «Προχθές καλέσαμε εδώ τον υφυπουργό Πολιτισμού, κ. Γιατρομανωλάκη που έχει μιλήσει για τη σεξουαλική του ταυτότητα. Βλέπετε εδώ την υποκρισία της κοινωνίας που σε κάποια μέσα και σε κάποιους συναδέλφους επιτρέπεται να κάνουν τέτοιου είδους ερωτήσεις και σε κάποιους άλλους ρατσιστικά απαγορεύεται να τις κάνουν. Δεν είναι αυτός ένας ρατσισμός ή μία υποκρισία; Γιατί εμείς κατακρεουργούμε ανθρώπους; Δεν καθορίζεται ένας άνθρωπος με βάση τον σεξουαλικό του προσανατολισμό».

«Καταλαβαίνω ότι πρέπει να αφυπνίσουμε στην κοινωνία ότι κάποια παιδιά είναι ομοφυλόφιλα και να περνάνε δύσκολα, αλλά τώρα η σκιά που ξεκαθάρισε… Πώς είναι δυνατόν; Η σκιά αυτή λύθηκε στο μυαλό του», συμπλήρωσε.

«Αν ήθελε ο άνθρωπος να το πει καλά έκανε και το είπε, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι κανένας υποχρεωμένος να βγει να δηλώσει ότι είμαι Ολυμπιακός, ψηφίζω Νέα Δημοκρατία και τρώω ορφανά γεμιστά», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00

03:31

Οι δηλώσεις του Ορέστη Τζιόβα

Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε ο Ορέστης Τζιόβας, στην οποία μίλησε για τη σεξουαλικότητά του αλλά και την ομοφοβική ελληνική κοινωνία.

Όπως είπε, άρχισε να αντιλαμβάνεται τη σεξουαλικότητά του από πολύ μικρός «κάπου μεταξύ 8 – 10 ετών».

Επίσης, τόνισε πως δεν τον προβλημάτισε κάτι, λέγοντας στο περιοδικό Antivirus: «Είχα, βέβαια, αυτές τις επαφές με τα άλλα αγόρια, που οι περισσότεροι έχουμε μεγαλώνοντας – κοινούς αυνανισμούς και τέτοια –, αλλά τότε δεν είχα νιώσει κάποια έλξη προς το ανδρικό φύλο. Νομίζω πως αυτό προέκυψε λίγο πιο μετά σαν έρευνα, εκεί στα 22».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και μιλώντας για τις ερωτικές του επαφές ο Ορέστης Τζιόβας αποκάλυψε: «Είχα πολλά άτομα στην παρέα μου που είναι γκέι. Στο λέω γιατί σεξ με άνδρες έχω κάνει μόνο με άτομα που ήταν φίλοι μου και όχι με αγνώστους. Καλοί φίλοι, με τους οποίους αισθανόμουν μια ασφάλεια. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να φλερτάρω με ένα αγόρι. Δεν βλέπω, δηλαδή, ένα αγόρι σε ένα μπαρ και θέλω να το φλερτάρω. Ήταν κάτι κυρίως σεξουαλικό, το οποίο ήθελα και να το ερευνήσω για να μην υπάρχει καμία σκιά. Γενικώς, δεν θέλω να υπάρχουν σκιερά πράγματα στο μυαλό μου και στη ζωή μου. Προτιμώ να τα έχω εξερευνήσει».

Σε ερώτηση για το  πώς αυτοπροσδιορίζεται σε σχέση με τη σεξουαλική του ταυτότητα, απάντησε: «Είμαι straight με κάποιες bisexual ανησυχίες».

in.gr

Πηγή: newsone.gr