Αν οι σκοτεινές και συννεφιασμένες μέρες μέρες του έτους σας προκαλούν κατήφεια και κάποιου είδους μιζέρια, καλό θα ήταν να σκεφτείτε τους ανθρώπους στο Σβάλμπαρντ.

Τα νησιά, που βρίσκονται μεταξύ της Νορβηγίας και του Βόρειου Πόλου, περνούν μεγάλο μέρος του έτους στο απόλυτο σκοτάδι. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι όσο άσχημα, όσο πιθανώς να νομίζετε.

  • Διαβάστε επίσης: Χρονοταξιδιώτης επέστρεψε από το μέλλον και… προειδοποιεί – Πολύ μεγάλα πράγματα θα συμβούν τον Δεκέμβριο

Στο παρακάτω βίντεο, η «ντόπια» Cecilia Blomdahl να εξηγεί πώς είναι η εγκληματικότητα σε μια περιοχή που περνά το μεγαλύτερό της μέρος στο σκοτάδι, καθώς και τι είναι αυτό που την φοβίζει περισσότερο.

Σε ένα viral βίντεο στο TikTok αναφέρει χαρακτηριστικά: «Φυσικά, ο χειμώνας φέρνει μαζί του ένα σωρό προβλήματα, όπως η αύξηση των λογαριασμών ενέργειας, η δυσκολία στην άσκηση και το κρύο στα άκρα- αλλά μια πολύ σοβαρή ανησυχία για τους ανθρώπους είναι… η ασφάλεια».

«Εξαιρετικά χαμηλό το ποσοστό εγκληματικότητας»

Ως εκ τούτου, ο κόσμος συχνά ρωτάει τη Cecilia πώς είναι η εγκληματικότητα στο Σβάλμπαρντ, το οποίο περνάει μήνες στο απόλυτο σκοτάδι, με την ίδια να απαντάει ότι κατά τη διάρκεια των περιόδων συσκότισης, οι ντόπιοι δεν σκέφτονται καν να ξεσαλώσουν.

Στο βίντεο που μοιράστηκε με τους 2,3 εκατομμύρια ακολούθους της στο TikTok, εξήγησε: «Μπορώ, ωστόσο, να σας πω ότι το ποσοστό εγκληματικότητας είναι εξαιρετικά χαμηλό. Και αυτό δεν αλλάζει όταν έχουμε τέσσερις μήνες σκοτάδι. Έτσι, τόσο ως γυναίκα όσο και ως άνθρωπος δεν έχω νιώσει ποτέ πιο ασφαλής να ζω κάπου. Σε αυτό το μέρος όμως πρέπει να ανησυχούμε μόνο για τις πολικές αρκούδες, και γι’ αυτές είμαστε οπλισμένοι – οπότε μην τα βάζετε μαζί μας»

in.gr

Πηγή: newsone.gr