Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στο Σύνταγμα κατά των γυναικοκτονιών, από τη φεμινιστική ομάδα «Το Μωβ».

«Μας σκοτώνουν. Καμία Δώρα λιγότερη» γράφει το πανό που έχουν αναρτήσει, ενώ στα έχουν ανάψει κεράκια σχηματίζοντας το όνομά της.

«Ζητούμε άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας. Κάτω η Πατριαρχία» αναφέρει στο κάλεσμά της η ομάδα.

Πρόκειται για την 11η γυναικοκτονία εντός του 2021 που έχει συγκλονίσει την κοινωνία.   

Ο δράστης της δολοφονίας και αυτόχειρας σκότωσε την 32χρονη Ντόρα με δύο σφαίρες στην καρδιά. Έπειτα με το ίδιο όπλο έβαλε τέλος στη ζωή του αφήνοντας σημείωμα το οποίο έγραφε: «Δεν έχει νόημα η ζωή μου χωρίς την μικρή μου».

Σύμφωνα με αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το απεχθές έγκλημα, ο δράστης είχε δείξει καταπιεστική συμπεριφορά προς τη Ντόρα, ενώ είχε φτάσει σε σημείο ακόμα και να την παρακολουθεί.

Όλα δείχνουν πως σχεδίαζε τη γυναικοκτονία, καθώς αναζητούσε και άλλοθι τη μέρα της δολοφονίας, ζητώντας από άτομο του κοντινού του κύκλου να παραποίησει βιντεοσκοπημένο υλικό.

Μάλιστα, σοκ προκαλούν και οι αποκαλύψεις από την πρώην σύζυγό του, σύμφωνα με την οποία, ο γυναικοκτόνος την είχε απειλήσει με όπλο και είχε ασκήσει εις βάρος της βία.

Φωτογραφίες: Σοφία Χρήστου 

Πηγή: newsone.gr