Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Η απολογία της μητέρας της 12χρονης: «Είχα εμπιστοσύνη στον Μίχο, έβλεπα αστυνομικούς...

Η απολογία της μητέρας της 12χρονης: «Είχα εμπιστοσύνη στον Μίχο, έβλεπα αστυνομικούς να συχνάζουν στο μαγαζί του»

127
0

Η 37χρονη κατά την απολογία της υποστήριξε ότι φρόντιζε τα παιδιά της, ότι είχε εμπιστοσύνη στον Ηλία Μίχο, αλλά και πως μόλις έμαθε τι συνέβαινε στο παιδί της οδηγήθηκε στην Αστυνομία. Μάλιστα, «έδωσε» και την πρώην σύζυγο του 53χρονου.

Στοιχεία τα οποία αξιολογούνται από τις αρχές για τις επαφές του 53χρονου Ηλία Μίχου έδωσε η μητέρα της 12χρονης, κατά τη διάρκεια της απολογίας της ενώπιον της 33ης ανακρίτριας, εμμένοντας στην γραμμή της πλήρους άρνησης σχέσης σχετικά με τις αποτρόπαιες πράξεις του Μίχου σε βάρος της ανήλικης κόρης της.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την απολογία της:

«Η κόρη μου πήγαινε στο σχολείο κανονικά και το μεσημέρι την έπαιρνα εγώ από το σχολείο μαζί με τα αδέρφια της ή όταν δούλευα εγώ πήγαινε ο πατέρας της. Η κόρη μου πήγαινε στο μαγαζί του Μίχου όταν την φώναζε μετά το ολοήμερο σχολείο, μπορεί να ήταν και τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Εγώ είχα πάντα επικοινωνία με το παιδί όσο ήταν στο μαγαζί του. Δεν το είχα ανεξέλεγκτο το παιδί…Δεν υπάρχει περίπτωση να το ήξερα εγώ αυτό και να μην του είχα βγάλει τα μάτια. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη…».

«Έβλεπα αστυνομικούς να συχνάζουν στο μαγαζί του»

«Το μαγαζί είναι σε κεντρικό σημείο της γειτονιάς, ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στην γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς, του είχα εμπιστοσύνη. Όταν καμιά φορά πήγαινε το παιδί με σορτσάκι ή κολάν στο μαγαζί, μου το έστελνε στο σπίτι για να αλλάξει για να μην το βλέπει έτσι ο κόσμος. Μου έριχνε στάχτη στα μάτια. Επίσης του είχα εμπιστοσύνη γιατί έβλεπα αστυνομικούς εν ενεργεία και μη να συχνάζουν στο μαγαζί του.».

«Να ήξερα ότι βιάζουν το παιδί μου και να καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια;»

«Όλες αυτές τις ημέρες μιλάω κάθε ημέρα με τα παιδιά μου και τα παιδιά μου κλαίνε και με ζητάνε. Δεν φταίω σε τίποτα, θα αυτοκτονήσω χωρίς τα παιδιά μου. Κοιμόμουν αγκαλιά με τα παιδιά μου. Όλα τα παιδιά μου τα αγαπάω και με αγαπάνε κι αυτά…Να το ήξερα ότι βιάζουν το παιδί μου και να καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια; Έ

«Ένα μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω»

«Ένα μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω. Από το τμήμα ανηλίκων μου είχαν πει να μην κάνω τίποτα για να μην καταλάβει κάτι κανένας ότι έκανα καταγγελία για να τον παρακολουθούν. Τον είδα την ημέρα του Σταυρού που ήταν στην λιτανεία της εικόνας και ήθελα να φωνάξω είναι βιαστής πιάστε τον. Πίστευε ότι δεν θα του έκανα τίποτα…».

«Η σύζυγος του Μίχου μου είπε να υπογράψω ένα χαρτί ότι δεν θα τον καταγγείλω»

«Την πρώτη μέρα που το έμαθα πήρα τηλέφωνο τη σύζυγό του Μίχου, ενώ είχα ήδη κάνει καταγγελία, η οποία δεν με πίστευε στην αρχή και της έστειλα ένα από τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η κόρη μου με τον Μίχο. Κλείσαμε ένα ραντεβού με τη σύζυγό του να μιλήσουμε κι αυτή τότε έβγαλε μόνη της 100 ευρώ και μου τα έδωσε για να με βοηθήσει οικονομικά. Μετά από τέσσερις με πέντε ημέρες την πήρα τηλέφωνο και της ζήτησα 100 ευρώ γιατί τα χρειαζόμουν για τα παιδιά αλλά αυτή δεν ήξερε ότι είχα κάνει καταγγελία. Μου είπε ότι σε ό,τι χρειαζόμουν θα ήταν δίπλα μου σε ψυχολόγους και ό,τι άλλο κι αν θέλω να ζητήσω άλλα χρήματα για να με βοηθήσει να μην διστάσω. Μου είπε να πάμε σ’ ένα δικηγόρο να υπογράψουμε ένα χαρτί ότι δεν θα τον καταγγείλω και εκείνη θα με βοηθούσε οικονομικά με το παιδί, για παράδειγμα για ψυχολόγο και για να μην καταστραφούν οι οικογένειές μας…».

«Τον τελευταίο καιρό η κόρη μου απομακρυνόταν και τσακωνόμασταν λίγο. Πάντα ήταν ένα παιδί που δεν έδειχνε τα συναισθήματά της. Ήταν πάντα χαρούμενη και πολύ καλή μαθήτρια. Της έκανα παρατήρηση όταν έκανε επικίνδυνα πράγματα με το ποδήλατο, τα παιδιά πήγαιναν στο κατηχητικό και πάντα τα συμβουλεύαμε. Και στο κατηχητικό έχουν πολύ καλή γνώμη για εμένα…».

«Τα παιδιά μου δεν είναι κακοποιημένα»

«Τα παιδιά μου δεν είναι κακοποιημένα. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τα παιδιά μου, μου λείπουν πάρα πολύ και όταν μιλάω μαζί τους και κλαίνε αυτά εγώ βασανίζομαι….Εγώ δεν γνώριζα τι γινόταν στο παιδί μου. Πάντα προστάτευα τα παιδιά μου όποιος κι αν τα πείραζε».

H κατάθεση της 19χρονης κόρης: «Αρνούμαι τις κατηγορίες που βαρύνουν τη μητέρα μου»

«Μένω στη γιαγιά μου αλλά πηγαίνω πολύ συχνά στο πατρικό μου σπίτι. Η αδερφή μου δεν μου είχε δώσει κανένα σημάδι. Όταν πηγαίναμε μαζί βόλτα ήταν πολύ χαρούμενη. Στο κατάστημα του κ. Μίχου πηγαίνει δύο φορές περίπου την εβδομάδα για να βγάζει ένα χαρτζιλίκι. Πήγαινε κανονικά στο σχολείο. Με τη μητέρα μου είναι πολύ αγαπημένες όπως και εγώ με τη μητέρα μου και τα λέμε όλα. Η αδελφή μου έπαιρνε 10 € από αυτή τη δουλειά και τα έφερνε σπίτι», ανέφερε στην κατάθεσή της η αδερφή της 12χρονης.

«Η μητέρα μου όταν έμαθε όλα αυτά για τον κύριο Μίχο έπαθε σοκ, έτρεμε ολόκληρη. Όταν την ενημέρωσε η θεία μου, η μητέρα μου πήρε εμένα και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Πήγε κατευθείαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού για να κάνει καταγγελία αλλά δεν την άφησαν και τελικά πήγε την επόμενη μέρα στη ΓΑΔΑ με τη θεία μου και έκανε την καταγγελία».

«Αρνούμαι τις κατηγορίες που βαρύνουν την μητέρα μου. Η μαμά μου ήταν πάντα σε πρώτη θέση για ό,τι μας συνέβαινε και πάντα μας υπερασπιζόταν όταν μας μιλούσε κάποιος άσχημα. Η μάνα μου ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο και ας έχουμε οικονομικά προβλήματα. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε δεν μας έχει λείψει ποτέ τίποτα. Η μητέρα μας είναι σε όλα δίπλα μας, τρέχει συνέχεια για να βοηθήσει την οικογένειά της και δεν μας έχει παρατημένα», κατέληξε η 19χρονη κόρη της 37χρονης κατηγορούμενης μητέρας.

Θεία 12χρονης: «Η μητέρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γνώριζε»

«Μετά από πάρα πολλή ώρα μου είπε το pin, άνοιξα το κινητό και πάνω στον πανικό μου πήρα τον Μίχο τηλέφωνο. Του λέω ”ποιος είσαι εσύ που μιλάς με 11χρονο”, με ρωτούσε συνέχεια ποια είσαι εσύ και τότε του είπα ”εγώ είμαι αυτή που θα σου ανοίξω το λάκκο” και μου απάντησε ότι ”δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα”», είπε στην κατάθεσή της η θεία της 12χρονης.

«Η μητέρα της αγαπούσε όλα τα παιδιά της, τα λάτρευε και δεν άφηνε κανέναν να τα πειράζει. Μετά το τηλέφωνο στον Μίχο, πήρα τηλέφωνο τη μάνα της για να της τα πω κι αυτή έπαθε σοκ. Η μητέρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γνώριζε, μόλις το έμαθε πήγε αμέσως με τον πατέρα στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού για καταγγελία, αλλά το Αστυνομικό Τμήμα τους έδιωξε. Όταν τους έδιωξαν από το Τμήμα, η μητέρα μου είπε ότι ο Μίχος είχε πολλές διασυνδέσεις και ίσως γι’ αυτό τους έδιωξαν. Τότε πήρα το Χαμόγελο του Παιδιού τηλέφωνο για να με κατευθύνουν».

«Ποτέ κανείς στη γειτονιά δεν κατάλαβε τίποτα. Το πολύ μέχρι τις εντεκάμιση το βράδυ καθόταν στην πλατεία της γειτονιάς η μικρή μαζί με άλλα παιδιά της γειτονιάς και αυτό όχι κάθε μέρα. Η μικρή μου είπε ότι δεν ήξεραν τίποτα η μητέρα της και ο πατέρας της, ότι ο Μίχος της έδειχνε τα όπλα που είχε και σε αυτήν και στον μικρότερο αδερφό της και την απειλούσε ότι αν μιλούσε στους γονείς της αυτή θα πάθουν κακό. Η μητέρα της μικρής δεν είχε καν υποψία ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο στην κόρη της. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κατηγορείται. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται η μάνα γι’ αυτό το πράγμα γιατί είδα την αντίδρασή της. Αποκλείεται να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό. Τις επόμενες ημέρες που η μικρή ήταν πιο ήρεμη την ρώτησα πολλές φορές για τη μητέρα της και αρνήθηκε ότι η μητέρα της ήξερε οτιδήποτε. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την μητέρα».

real.gr

Πηγή: newsone.gr