Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στις Βρυξέλλες κρατείτο η Εύα Καϊλή για τη συμμετοχή της σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η Εύα Καϊλή έκανε αίτημα για να αφεθεί ελεύθερη με το «βραχιολάκι», κάτι που όμως όπως ήταν αναμενόμενο απέρριψαν οι βελγικές αρχές γιατί κρίνουν πως είναι σοβαρές οι κατηγορίες.

Η ίδια δήλωσε στις βελγικές αρχές ότι είναι απόλυτα ξαφνιασμένη και πως «έπεσε από τα σύννεφα» και εικάζουμε πως θα δήλωσε και απόλυτα ξαφνιασμένη για τις τσάντες με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η Ε.Καϊλή φέρεται να έχει προσλάβει ως συνήγορό της τον Αντρέι Ριζόπουλος, έναν Βέλγο με ελληνικές ρίζες, ο οποίος θεωρείται εκ των κορυφαίων ποινικολόγων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είπε στις βελγικές αρχές ότι γνώριζε πως ο σύντροφός της και ο Αντόνιο Παντζέρι είχαν σχέσεις με το Κατάρ και του είχε επιστήσει την προσοχή.

Επίσης, κατέθεσε ότι δεν γνώριζε για το τι ακριβώς έκανε ο ίδιος και ότι δεν παρακολουθούσε τα αρχεία του και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές.

Όσον αφορά στην ενάμιση έτους κόρη της, πέρασε τις πρώτες ώρες με τη γυναίκα του πατέρα της και πως τώρα είναι με τον πατέρα της στο διαμέρισμα που έμενε η ίδια στις Βρυξέλλες.

Τέλος, σχετικά με το σπίτι της στις Βρυξέλλες, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είπε πως το είχε πάρει με δάνειο και πως έμενε σε αυτό με τον σύζυγο και το παιδί τους, ωστόσο δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για την αποπληρωμή του δανείου.

Πηγή: newsone.gr