Ηταν θέμα χρόνου η πολυεθνική εταιρία IKEA να κατασκευάσει το δικό της σπίτι.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους να ελαχιστοποιήσουν τόσο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις όσο και την οικονομική δαπάνη, εξοπλίζοντας τα σπίτια τους με τη βιώσιμη τεχνολογία, με αποτέλεσμα η άνθιση της βιώσιμης ανάπτυξης να αποτελεί πλέον κινητήρια δύναμη στα νέα επίπεδα της αρχιτεκτονικής καινοτομίας.

Σύμφωνα με την παρουσίαση της IKEA, το μικροσκοπικό «πράσινο» σπίτι με τροχούς, το οποίο είναι 17 τ.μ., ήταν αποτέλεσμα αυτής της ώθησης που υπάρχει προς τη βιωσιμότητα και την καινοτομία. Η εταιρεία Escape Homes, που ασχολείται με κατασκευές μικροσκοπικών σπιτιών στο Γουινσκόνσιν των ΗΠΑ, συνεργάστηκε με την IKEA για τη δημιουργία του Tiny Home Project της πολυεθνικής εταιρείας.

Το κουκλίστικο σπίτι είναι εξ’ ολοκλήρου εξοπλισμένο και διακοσμημένο από την ΙΚΕΑ που γνωρίζει ίσως καλύτερα απ’ οποιοδήποτε άλλον να προσφέρει οικονομικές λύσεις επίπλωσης, αλλά και διακόσμησης για κάθε σπίτι.

Το «πράσινο» σπίτι 17 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο και τοποθέτησε πάνω σε τροχούς, είναι εντυπωσιακό και το πιο σημαντικό φιλικό προς το περιβάλλον. Αλλωστε είναι γνωστή η δέσμευση της εταιρίας να έχει ένα θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους και στο περιβάλλον. Γι’ αυτό εξάλλου υιοθετεί διαδικασίες παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον, χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πρώτες ύλες, το ξύλο που χρησιμοποιεί προέρχεται από βιώσιμες πηγές και φωτίζει μόνο με λαμπτήρες led.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: newsone.gr