Το πιο «σκοτεινό της μυστικό» μοιράστηκε η Ούμα Θέρμαν καταδικάζοντας το νόμο που ισχύει για τις αμβλώσεις στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ηθοποιός αποκάλυψε πως στα τέλη της εφηβείας της έκανε έκτρωση. «Με την ελπίδα να προστατέψω τις πιο ευάλωτες γυναίκες στις οποίες ο νόμος αυτός θα έχει άμεσο αποτέλεσμα, μοιράζομαι τη δική μου εμπειρία», έγραψε η ηθοποιός.

Σε μια ειλικρινή εξομολόγηση η διάσημη ηθοποιός περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε έρθει αλλά όπως λέει πήρε τη σωστή απόφαση.

Όπως είπε όταν συνέβη ήταν μόλις 15 ετών και έκανε τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική. Ήταν διαρκώς με μια βαλίτσα στο χέρι και έκανε ταξίδια στην Ευρώπη ενώ ο άντρας από τον οποίο έμεινε έγκυος ήταν πολύ μεγαλύτερός της.

Το θέμα της εγκυμοσύνης το συζήτησε με τους γονείς της λέγοντάς τους ότι η σχέση αυτή δεν θα μπορούσε να είναι βιώσιμη. Μάλιστα εκείνη την εποχή η μητέρα της ήταν «βαριά άρρωστη» και ο πατέρας της ήταν αντίθετος στο να μεγαλώσει όντα έφηβη μόνη της ένας παιδί.

«Αποφασίσαμε ως οικογένεια ότι ο τερματισμός της εγκυμοσύνης ήταν η «πιο σωστή επιλογή, η καρδιά μου όμως έγινε χίλια κομμάτια».

Η ηθοποιός σποκάλεσε τον νόμο του Τέξας κατά των αμβλώσεων «κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις Αμερικανίδες», λέγοντας πως αυτός ο νόμος αποτελεί ακόμη ένα εργαλείο διακρίσεων σε βάρος των οικονομικά μειονεκτούντων.

«Οι γυναίκες και τα παιδιά των πλούσιων οικογενειών διατηρούν όλες τις επιλογές στον κόσμο δεν εκτίθενται σε κινδύνους. Με στεναχωρεί επίσης το γεγονός ότι ο νόμος αυτός διχάζει τους πολίτες. Δεν αφήνουν στις γυναίκες το δικαίωμα της επιλογής».

Τι λέει ο νόμος του Τέξας που απαγορεύει τις αμβλώσεις
Ο νέος νόμος, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου, απαγορεύει τις αμβλώσεις, ακόμη και αν η εγκυμοσύνη έχει προκύψει από βιασμό ή αιμομιξία, εφόσον εντοπίζεται καρδιακός χτύπος του εμβρύου, δηλαδή περίπου μετά την έκτη εβδομάδα. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναγνωρίζει, από το 1973, το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση εφόσον το έμβρυο δεν είναι βιώσιμο, δηλαδή μέχρι περίπου την 22η εβδομάδα της κύησης. Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε προς το παρόν να ακυρώσει τον νόμο του Τέξας.

Πηγή: newsone.gr