Ο χωρισμός των 500 εκατ. ευρώ  έκανε την Κίρστι Μπερτάλι την πλουσιότερη γυναίκα της Βρετανίας

Η Κίρστι Μπερτάλι, πρώην Μις Βρετανία και νυν στιχουργός, στα 53 της έγινε η πλουσιότερη γυναίκα της Βρετανίας, πιο πλούσια ακόμα και από τη Βασίλισσα τη Αγγλίας.

Η 53χρονη Κίρστι χώρισε τον Ελβετό μεγιστάνα των επιχειρήσεων Ερνεστο Μπερτάλι -Νο 14 στη λίστα των Sunday Times με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες με περιουσία αξίας 12 δισ. ευρώ- και είδε τον λογαριασμό της να γεμίζει με 500 εκατομμύρια ευρώ συν ένα υπερμοντέρνο σαλέ στην Ελβετία, στη λίμνη της Γενεύης αξίας 60 εκατ. ευρώ. Μαζί πήρε και ένα σαλέ στο Γκστάαντ αξίας 10 εκατ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα ελικοδρόμιο, μία τεράστια λίμνη και δύο κουζίνες, στην πρώτη μαγειρεύει ο σεφ και στη δεύτερη η Κίρστι.

Ο  Ερνέστο Μπερταρέλι είναι μεγιστάνας της βιοτεχνολογίας, απόφοιτος του Χάρβαρντ και  πενταπλασίασε την κληρονομιά που του άφησε η οικογένειά του.

000_Par1409351
H Kίρστι και ο Ερνέστο Μπερτάλι γιορτάζουν την νίκη του σκάφους τους στον ιστιοπλοϊκό αγώνα American Cup

Το ζευγάρι χώρισε έπειτα από 21 χρόνια γάμου και το ύψος του ποσού του διαζυγίου αποτελεί ρεκόρ. Η Κίρστι Μπερτάλι, που ασχολείται ερασιτεχνικά με το τραγούδι και τους στίχους, είναι πλουσιότερη από τον Μικ Τζάγκερ (400 εκατ. ευρώ), τον Εντ Σίραν (270 εκατ. ευρώ) και την Αντέλ (200 εκατ. ευρώ). Είναι μήτερα τριών παιδιών.

Το 2016 είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, στον κόλπο της Ελούντας με το υπερπολυτελές γιοτ VAVA II. Το 100 εκατομμυρίων λιρών σούπερ-γιοτ διαθέτει ελικοδρόμιο, έξι καταστρώματα, πισίνα με ρυθμιζόμενο πυθμένα και μία δεξαμενή καυσίμων, που η ανατροφοδότηση της κοστίζει 250.000 στερλίνες.

Πηγή: newsone.gr