Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Η Ρωσία ανακοινώνει τη σύλληψη περίπου 20 «συνεργών» του ουκρανικού στρατού

Η Ρωσία ανακοινώνει τη σύλληψη περίπου 20 «συνεργών» του ουκρανικού στρατού

217
0

Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη περίπου 20 “συνεργών”, όπως τους χαρακτηρίζουν, του ουκρανικού στρατού στις κατεχόμενες περιφέρειες της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, κατά τη διάρκεια αντεπίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων στη ζώνη αυτή.

Ηρωσική Εθνοφρουρά συνέλαβε “στις περιφέρειες της Χερσώνας και της Ζαπορίζια 21 συνεργούς των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων”, αναφέρουν οι αρχές κατοχής της Χερσώνας σε ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο Telegram.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια πηγή κατασχέθηκαν 13 εκτοξευτήρες ρουκετών, περισσότερα από 31.000 πυρομαχικά διαφορετικού διαμετρήματος, 53 χειροβομβίδες και περισσότερα από 24 κιλά εκρηκτικών που είχαν οι συλληφθέντες.

Εξάλλου επτά νάρκες και οβίδες πυροβολικού εξουδετερώθηκαν, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν υπάρχουν περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας φέρεται επίσης ότι εξάρθρωσαν στην Χερσώνα ομάδα Ουκρανών πρακτόρων που παρείχε στον ουκρανικό στρατό πληροφορίες για την ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων σε αυτήν την πόλη και τα περίχωρά της για να καθοδηγούν τις βολές ουκρανικών πυραύλων, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την επομένη ουκρανικών πληγμάτων που κατέστρεψαν ιδίως σημαντική γέφυρα της Χερσώνας, η οποία ήταν στρατηγικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων και της πόλης.

Η Χερσώνα, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, βρίσκεται μόλις μερικά χιλιόμετρα από το μέτωπο στο οποίο οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση για να ανακτήσουν τα εδάφη αυτά που έχασαν τις πρώτες μέρες της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

real.gr

Πηγή: newsone.gr