Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Η Ρωσία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εκλογών στις προσαρτημένες ουκρανικές περιφέρειες στις 10...

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εκλογών στις προσαρτημένες ουκρανικές περιφέρειες στις 10 Σεπτεμβρίου

40
0

Η κεντρική εκλογική επιτροπή της Ρωσίας όρισε σήμερα την 10η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών σε τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες τις οποίες η Μόσχα ισχυρίζεται ότι προσάρτησε, ημερομηνία που συμπίπτει με τη διεξαγωγή εκλογών σε άλλες ρωσικές περιφέρειες, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με το TASS, ένα άλλο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, η πρόεδρος της επιτροπής Έλα Παμφίλοβα δήλωσε πως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) έκριναν πως η ψηφοφορία μπορεί να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Η Ρωσία δεν ασκεί πλήρη έλεγχο στις περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα στην ανατολική και νότια Ουκρανία και οι μάχες συνεχίζονται και στις τέσσερις. Εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών κυβερνητών προγραμματίζεται να διενεργηθούν τον Σεπτέμβριο.

Η Ρωσία ανακήρυξε τις περιφέρειες αυτές τμήμα του εδάφους της αφού διεξήγαγε εσπευσμένα δημοψηφίσματα, όπως τα αποκάλεσε, στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα οποία η Δύση και το Κίεβο κατήγγειλαν ως παράνομα και καταναγκαστικά.

real.gr

Πηγή: newsone.gr