Η τοποθέτηση της Σίσσυς Χρηστίδου σχετικά με τον βιασμό της 25χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη και τα πάρτι σε δωμάτια ξενοδοχείων φαίνεται πως εξόργισε κάποιους, οπότε η παρουσιάστρια δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο  απαντάει σε όσους την κατηγορούν για victim blaming αλλά και «ξέπλυμα» των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, ένα tweet της προκάλεσε την οργή ενός χρήστη. Στη δημοσίευσή της, η Σίσσυ Χρηστίδου έγραψε πως: «Πάρτυ δεν γίνονται σε δωμάτια ξενοδοχείου φίλη μου. Και αν μπορεί ένα κορίτσι που θα κληθεί να πάει από αγνώστους, να το μάθει και να σκεφτεί πριν δεχτεί να παρευρεθεί, εγώ θα το φωνάζω όπως το φώναξε και το θύμα. Και πέστε να με φάτε. Δεν τη μετέφεραν. Πήγε μόνη της μετά τη σουίτα σε άλλο δωμάτιο, γιατί δεν μπορούσε να οδηγήσει».

xristidou

Διαβάζοντας την ανάρτησή της, ο χρήστης του Twitter έκανε ένα απαράδεκτο σχόλιο, αναφερόμενος στην αποβολή που είχε η παρουσιάστρια στο παρελθόν και τόνισε πως είναι καλύτερα που έχασε το παιδί της.

«Αν είχατε κορίτσι, ευτυχώς που το χάσατε. Σώθηκε από εσάς», έγραψε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την οργή της Σίσσυς Χρηστίδου.

xristidou2_2

Αμέσως, η παρουσιάστρια αναδημοσίευσε το απάνθρωπο σχόλιο και πάνω από αυτό έγραψε: «Είναι αλήθεια τελικά. Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι».

sissyvareli

Η Σίσσυ Χρηστίδου όμως πριν μερικές ώρες επανήλθε μέσω story που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στο οποίο δήλωσε τα εξής:

«Αφού λοιπόν μέσα από την πορεία μου και όσο με ξέρετε δεν είναι σαφές με ποιανού το μέρος είμαι, αφού δεν έχω δείξει με τον τρόπο μου αν είμαι με την πλευρά του θύματος ή αν κάνω victim blaming ή αν ρίχνω ευθύνη στα κορίτσια, κάτι που ξεκάθαρα είπα στην εκπομπή, όπου είπα ότι δεν εξετάζουμε “γιατί πήγε κοπέλα”. Θεωρούσα ότι δεν θα χρειαστεί να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας» και πρόσθεσε:

«Ναι λοιπόν είμαι με το μέρος των θυμάτων, δεν θεωρώ ότι φέρουν καμία ευθύνη, ούτε το θύμα αυτό, ούτε κανένα άλλο θύμα, παρόλα αυτά, θεωρώ υποχρέωσή μας, δημοσιογραφική υποχρέωση, να ενημερώσουμε τον κόσμο για τέτοιου είδους παγίδες για να μην υπάρξει κανένα άλλο θύμα. Και μακάρι όλο αυτό το κύκλωμα να είχε εξαρθρωθεί σήμερα το πρωί, αλλά δεν έχει εξαρθρωθεί τίποτα, είναι όλοι στη θέση τους.

Εννοείται ότι το επίκεντρο είναι στους δράστες και στη δράση αυτή που πρέπει να σταματήσει. Να τιμωρηθούν και να λιώσουν μέσα στις φυλακές όλοι όσοι κακοποιούν και βιάζουν. Παρόλα αυτά, ο κόσμος δεν θα είναι αύριο το πρωί ιδανικός. Συγγνώμη αν αμφιβάλλω αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δεν θεωρώ victim blaming την προειδοποίηση, την ενημέρωση και την προστασία. Όπως είπα και χθες, αυτή τη στιγμή το κύκλωμα αυτό δρα και αν ακόμα και ένα κορίτσι ενημερώθηκε για αυτή τη δράση και δεν πήγε σε αυτή την πρόσκληση και γλίτωσε από αυτή την κόλαση, εμένα μου αρκεί».

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr