Αρχική LIFESTYLE Ηλίας Μαμαλάκης για Βέφα Αλεξιάδου: Την χλεύασαν αλλά είναι πρωτοπόρος, της χρωστάει...

Ηλίας Μαμαλάκης για Βέφα Αλεξιάδου: Την χλεύασαν αλλά είναι πρωτοπόρος, της χρωστάει πολλά η ελληνική μαγειρική

56
0

Καλεσμένος στην εκπομπή «Δύο στη Μία» βρέθηκε ανήμερα του Πάσχα ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Ογνωστός σεφ μίλησε, μεταξύ άλλων, για την τηλεοπτική του πορεία, την αποχή των τελευταίων ετών από τη μικρή οθόνη αλλά και την πρώτη διδάξασα του είδους, Βέφα Αλεξιάδου.

«Η σοφία της ηλικίας μου μού δίδαξε ότι δεν πρέπει να χαίρομαι ή να λυπάμαι πολύ. Πρέπει να κρατάω μία απόσταση και από τη λύπη και από τη χαρά. Έχω πονέσει πολύ στη ζωή μου όχι μόνο από απώλεια ανθρώπων αλλά και από αναποδιές», εξομολογείται ο Ηλίας Μαμαλάκης.

«Έχω χαρεί και πολύ, όχι όμως γιατί πήρα αύξηση στη δουλειά μου αλλά γιατί ο αδελφός μου πήρε μία υποτροφία από το BBC ή όταν ο τότε εκδότης μου μού είπε ότι από ένα βιβλίο μου έβγαλε 120.000 κομμάτια. Νομίζω η κυρία Βέφα με ξεπερνάει, γιατί είχε βγάλει πάρα πολλά βιβλία», τονίζει.

«Άκουσε να δεις. Η κυρία Βέφα, παρ’ όλο που την χλεύασαν και την κορόιδεψαν, είναι πρωτοπόρος της ελληνικής τηλεόρασης. Τα κοριτσάκια εκείνης της εποχής είτε από τις εκπομπές είτε από τα βιβλία της έμαθαν να μαγειρεύουν. Της χρωστάει πολλά η μαγειρική της Ελλάδας αλλά δεν της το αναγνωρίζει κανείς… δεν ξέρω γιατί. Ζήλεια;», σχολιάζει στη συνέχεια ο Ηλίας Μαμαλάκης.

«Είναι μία ηλικιωμένη γυναίκα πια που έχει πονέσει πάρα πολύ. Το παράπονό μου είναι ότι η Δημοκρατία της Ελλάδας παρασημοφορεί χάι-χούι ανθρώπους, ενώ θα έπρεπε να παρασημοφορεί απλούς ανθρώπους που έκαναν καλά τη δουλειά τους», αναφέρει για τη Βέφα Αλεξιάδου κλείνοντας ο Ηλίας Μαμαλάκης.

real.gr

Πηγή: newsone.gr