Μια βόλτα μέχρι τη Βέροια έκανε η εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και συνάντησε τον φωτογράφο Δημήτρη Κοντσίδη, ο οποίος μίλησε για τη νέα «τάση» στην περιοχή, όπου νεόνυμφα ζευγάρια σπεύδουν στην Ημαθία για να φωτογραφηθούν στις διάσημες ροδακινιές της

Μια βόλτα μέχρι τη Βέροια έκανε η εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και συνάντησε τον φωτογράφο Δημήτρη Κοντσίδη, ο οποίος μίλησε για τη νέα «τάση» στην περιοχή, όπου νεόνυμφα ζευγάρια σπεύδουν στην Ημαθία για να φωτογραφηθούν στις διάσημες ροδακινιές της.

«Η περιοχή προβάλλεται εδώ και χρόνια για αυτό το υπέροχο φαινόμενο που υπάρχει, και το αποκορύφωμα έγινε με το αφιέρωμα που έκανε το National Geographic στο φαινόμενο. Πέρυσι και φέτος που έχουμε καραντίνα έχει πέσει ο αριθμός των νεονύμφων που έρχονται να φωτογραφηθούν. Το 2019 κάθε συνάδελφος πρέπει να έκανε 3-4 φωτογραφίσεις στις ροδακινιές εκείνη την περίοδο. Είχαμε περίπου 50 φωτογραφίσεις», είπε ο κ. Κοντσίδης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι όμορφες αυτές εικόνες διαρκούν όλο το Μάρτιο. «Το άνθισμα γίνεται τον Μάρτιο. Σε δέκα ημέρες θα είναι η αποκορύφωση του ανθίσματος των ροδακινιών. Είναι σαν μια ροζ θάλασσα όλη η περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντσίδης.

Πρωταγωνίστριες και στο National Geographic

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων της περιοχής στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ντοκιμαντέρ του National Geographic για τις ανθισμένες ροδακινιές της Ημαθίας «ταξίδεψε» τις εκπληκτικές εικόνες του τόπου τους σε κάθε γωνιά του κόσμου και προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων.

«Έρχονται να απολαύσουν αυτό το μοναδικό θέαμα από κάθε γωνιά της χώρας- και όχι μόνο», ανέφερε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού «Εύφορη Γη», Γιώργος Γκάλαβος και πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Άνετα συναγωνιζόμαστε τη Σαντορίνη. Σκεφτείτε, να πηγαίνεις το πρωί στη δουλειά σου με το τρακτέρ και ξαφνικά να αντικρίζεις μια νύφη και κόσμο να φωτογραφίζονται μέσα στο χωράφι. Είναι πολύ περίεργο συναίσθημα για εμάς, που μεγαλώσαμε ανάμεσα σ’ αυτά τα δέντρα».

Ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του συλλόγου γεωργών Βέροιας, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο ντοκιμαντέρ του National Geographic, ανέφερε πως ήταν μια μοναδική εμπειρία και ότι δεν περίμενε σε καμία περίπτωση πως θα υπήρχαν τόσες πολλές και θετικές αντιδράσεις. Σημείωσε, μάλιστα, πως έχει δεχθεί τηλεφωνήματα από ζευγάρια «που ζουν στη Φινλανδία και την Κρήτη και θέλουν να έρθουν στην περιοχή για να παντρευτούν στα μέρη μας και να φωτογραφηθούν στις ανθισμένες ροδακινιές». Ωστόσο, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο προς το παρόν καθώς «υπάρχουν οι περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας».

«Πέρυσι είχαμε τουρίστες από διάφορες περιοχές της χώρας, που επισκέφθηκαν τον τόπο μας, μόνο και μόνο για να απολαύσουν τις υπέροχες εικόνες του ανθισμένου κάμπου. Ήταν οικογένειες με μικρά παιδιά που επέλεγαν την Κουλούρα και ειδικά το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου, το οποίο “αγκαλιάζεται” από τις ανθισμένες ροδακινιές και δήλωναν εντυπωσιασμένοι από το υπέροχο φυσικό φαινόμενο», επισήμανε ο κ. Χαλκίδης.

«Εκτός από το ντοκιμαντέρ του Νational Geographic, θεωρώ πως βοήθησε στην προβολή του κάμπου της Ημαθίας και ο διαγωνισμός φωτογραφίας που διεξάγεται στο νομό κάθε χρόνο», επισήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Γκάλαβος και εξήγησε πως έχει συναντήσει πολλά ζευγάρια από διάφορες πόλεις της Ελλάδας που φωτογραφίζονταν για το γάμο τους, στο μοναδικό ροζ τοπίο της περιοχής, που μοσχοβολάει άνοιξη. «Τους πλησίαζα και τους ρωτούσα με απορία από πού έρχονται και μού απαντούσαν από Πάτρα, Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις. Το θέαμα είναι μοναδικό, ειδικά γι’ αυτούς που ζουν σε πόλεις. Ο τόπος μας είναι ξεχωριστός και θεωρώ πως πρέπει να αποτελέσει έναν σταθερό τουριστικό προορισμό για την άνοιξη και το Πάσχα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

in.gr

Πηγή: newsone.gr