Μπορεί η Καρίν Ζαν Πιέρ να έχει δηλώσει πως είναι ότι μισεί ο Τραμπ. Μαύρη, Gay, Δημοκρατική. Ωστόσο η ίδια γνωρίζει πως είναι ότι καλύτερο χρειάζεται η κυβέρνηση Μπάιντεν, καθώς ότι έχει κερδίσει το έχει κάνει με το πείσμα της.

Ο λόγος για την υπάλληλο επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιέρ, η οποία πρόκειται να γράψει διπλή ιστορία την επόμενη εβδομάδα, όταν θα γίνει η πρώτη μαύρη και ομοφυλόφιλη που θα υπηρετήσει ως κυβερνητική εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. 

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η 44χρονη Ζαν-Πιερ θα αναλάβει καθήκοντα γραμματέα Τύπου από την Τζεν Ψάκι στις 13 Μαΐου, ενώ η Ψάκι φέρεται να αποχωρεί για να αναλάβει ρόλο ειδικού στο MSNBC.

Η Ζαν-Πιέρ ήταν ο κύριος αναπληρωτής της Ψάκι από τότε που ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του πέρυσι και κατά καιρούς την αντικαταστούμε να απαντήσει σε ερωτήσεις στις ενημερώσεις Τύπου του Λευκού Οίκου. Κι έτσι στις 26 Μαΐου 2021, η Πιέρ έγινε το πρώτο ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ άτομο που πραγματοποίησε ενημέρωση Τύπου στον Λευκό Οίκο. 

Ισχυρό βιογραφικό

Πριν αναλάβει δουλειά στη διοίκηση του Μπάιντεν, η Ζαν-Πιερ εργάστηκε στην προεδρική εκστρατεία του Μπάιντεν για το 2020. Η εκστρατεία αυτή ήταν μία από τις πολλές προεδρικές εκστρατείες στις οποίες έχει συμμετάσχει, ενώ έτρεξε την εκστρατεία για την υποψηφιότητα του Δημοκρατικού Μάρτιν Ο’Μάλεϊ το 2016 και ήταν μέλος της ομάδας εκστρατείας του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2012 και το 2008.

Εκτός των εκστρατειών και της θητείας της στον Λευκό Οίκο, η Ζαν-Πιέρ υπήρξε εξέχουσα ακτιβίστρια των Δημοκρατικών και έκανε τακτικές εμφανίσεις ως πολιτική αναλύτρια στο MSNBC.

Το 2014, η Ζαν έγινε μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κολούμπια, διδάσκοντας στη Σχολή Διεθνών και Δημοσίων Υποθέσεων, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Δημόσιες Υποθέσεις το 2003.

«Η Πιέρ όχι μόνο φέρνει την εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητα που απαιτούνται για αυτή τη δύσκολη θέση, αλλά θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην επικοινωνία σχετικά με το έργο της κυβέρνησης Biden-Harris για λογαριασμό του αμερικανικού λαού», ανέφερε ο Biden σε δήλωσή του. 

Από την Αΐτή, ήρθε σε μικρή ηλικία στη Νέα Υόρκη

Μεγάλωσε στο Κουίνς Βίλατζ της Νέας Υόρκης και είναι η μεγαλύτερη από τα τρία αδέρφια της . Η μητέρα της και ο πατέρας της ήρθαν στην Νέα Υόρκη από την Αΐτη και ο δεύτερος ήταν οδηγός ταξί.

Καθώς οι δύο γονείς της δούλευαν τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, η Ζαν Πιερ ήταν συχνά υπεύθυνη για την φροντίδα των μικρότερων αδερφών της.

Είναι απόφοιτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης κι έλαβε το μεταπτυχιακό της από το τμήμα Διεθνών και Δημόσιων Υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια. 

Η Πιέρ έχει μιλήσει αναλυτικά για τη ζωή της στο βιβλίο της «Μια ιστορία ελπίδας, σκληρής δουλειάς και η υπόσχεση της Αμερικής».

Σε αυτό αναφέρει πως ζει με τη σύντροφό της, την εθνική ανταποκρίτρια του CNN Suzanne Malveaux και πως έχουν μία κόρη.

Πηγή: newsone.gr