Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΗΠΑ: Το Κογκρέσο κοντά στην ανακοίνωση της πώλησης F-35 στην Ελλάδα

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο κοντά στην ανακοίνωση της πώλησης F-35 στην Ελλάδα

57
0

Όπως τόνισε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Γιώργου Παγάνη και της Αναστασίας Γιάμαλη ο ανταποκριτής από τη Νέα Υόρκη Θανάσης Τσίτσας, δημοσίευμα του Sky News Arabia αναφέρει ότι αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε πως το Κογκρέσο είναι κοντά στην ανακοίνωση της πώλησης των μαχητικών F-35 στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι πρόκειται για μια κίνηση που αποσκοπεί σε διατήρηση της υπεροχής της Αθήνας έναντι της Άγκυρας και τιμωρεί την Τουρκία για την καταχρηστική πολιτική συμπεριφορά της απέναντι στις ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Μπομπ Μενέντεζ έβαλε την υπογραφή του στη συμφωνία πώλησης για να ακολουθήσει ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστήςΤζιμ Ρις, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται η συμφωνία να λάβει την έγκριση της πλειοψηφίας των μελών της αρμόδιας Επιτροπής.

Πηγές του Πενταγώνου, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι τη συμφωνία υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος ενώ και το Πεντάγωνο πιστεύει ότι η Ελλάδα αξίζει να έχει αυτά τα μαχητικά, δεδομένης της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά και τη διευκόλυνση της επέκτασης της συμμαχίας χωρίς την παρεμπόδιση που ασκεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μαζί με αυτή τη συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί και ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αξίας δισ. δολαρίων, σε στρατιωτικό υλικό, που θα ψηφίσει σύντομα η Γερουσία.

real.gr

Πηγή: newsone.gr