Η Ιταλία επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που έχουν κάψει πολλά εκτάρια δασικών εκτάσεων λόγω των πολλαπλών διάσπαρτων εστιών. Σήμερα Σάββατο τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως μόνο στην περιφέρεια της Καλαβρίας εκτιμάται πως κάηκαν εκτάσεις 11.000 εκταρίων.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Κρίστιαν Μαυρή, στην πόλη Τραπάνι της Σικελίας επενέβη ελικόπτερο της Αεροπορίας για την κατάσβεση πυρκαγιάς, ενώ συνεχίζονται τα 2 μέτωπα φωτιάς ενός χιλιομέτρου έκαστο στην περιοχή του Τιβόλι του Λάτιο, περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης.

Παραμένοντας στο Λάτιο, ο κυβερνήτης της περιφέρειας κ. Τζινγκαρέτι κηρύσσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρις τις 30 Σεπτεμβρίου. Σε παρόμοια απόφαση προέβη και το Βένετο, περιφέρεια που κηρύσσει την κατάσταση «σοβαρού κινδύνου» για τις δασικές εκτάσεις του. 

Θρήνος για τους έξι νεκρούς

Συνολικά, ο μέχρι τώρα αριθμός των θυμάτων από τις φετινές πυρκαγιές ανέρχεται στους έξι. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους οι οποίοι κυρίως προστάτευαν τις περιουσίες τους και τα ζώα τους από τις φωτιές.

Τέλος, ενδιαφέρον προκαλεί η έκκληση τεσσάρων βουλευτών του Κινήματος των 5 Αστέρων, κόμμα μέλος της κυβερνητικής συμμαχίας, να σταματήσει η φετινή κυνηγετική σεζόν εις βάρους των ζώων που αποτελούν μέρος των οικοσυστημάτων που υπέστησαν ζημιές από τις φετινές πυρκαγιές.

in.gr

Πηγή: newsone.gr