Ο τετραπλασιασμός της αξίας του μέσα σε 4 μήνες προσέλκυσε σαν τον μαγνήτη το επενδυτικό ενδιαφέρον, κάνοντας το ψηφιακό νόμισμα πολύ δύσκολο να αγνοηθεί από τις διεθνείς αγορές

Επενδυτικός βραχίονας της Morgan Stanley που διαχειρίζεται 150 δισ. δολάρια και είναι γνωστός για την προτίμησή του σε μετοχές υπεραξίας (growth stocks) ετοιμάζεται να προσθέσει σύντομα Bitcoin στο χαρτοφυλάκιό του.

Όπως αναφέρει το Bloomberg το επενδυτικό σκέλος της Morgan Stanley, Counterpoint Global, το οποίο είναι μια μονάδα της Morgan Stanley Investment Management και έχει κερδίσει πολλές θέσεις στην κατάταξη των αμοιβαίων κεφαλαίων εξετάζει το κατά πόσον θα είναι καλή επιλογή να προσθέσει το Bitcoin στη λίστα πιθανών στοιχημάτων του.

Η Morgan Stanley αλλά και η Bank of America έχουν συμπεριλάβει τώρα στη λίστα των περιουσιακών στοιχείων με την καλύτερη απόδοση το Bitcoin, που μπορεί να είναι μεν ένα ευμετάβλητο asset το οποίο προσπαθεί να γίνει ευρέως αποδεκτό από τη χρηματοοικονομική βιομηχανία, πλην όμως ο τετραπλασιασμός της αξίας του μέσα σε 4 μήνες προσέλκυσε σαν τον μαγνήτη το επενδυτικό ενδιαφέρον, κάνοντας το ψηφιακό νόμισμα πολύ δύσκολο να αγνοηθεί από τις διεθνείς αγορές.

Μετά το ενδιαφέρον που έδειξαν για τα κρυπτονομίσματα κολοσσοί όπως ο Αλαν Χάουαρντ και ο Πολ Τούντορ Τζόουνς, η εν λόγω αγορά άρχισε να γίνεται ελκυστική για μεγάλες εταιρείες όπως η Mastercard και η Bank of New York Mellon. Επίσης, η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla ag;orase bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολ. και σχεδιάζει να αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε bitcoin για να πουλά τα προϊόντα της..

Ο βραχίονας διαχείρισης επενδύσεων της Morgan Stanley επένδυσε απευθείας στην πλατφόρμα διαμεσολάβησης bitcoin την Microstrategy, αυξάνοντας τις μετοχές κατά 455% το 4ο τρίμηνο, από 142,9 χιλιάδες μετοχές σε ρεκόρ 792,6 χιλιάδες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 10% των συνολικών μετοχών της Microstrategy.

Η Morgan Stanley θεωρεί την επένδυσή της ως έναν τρόπο να επωφεληθεί από την ιστορική συμπεριφορά του bitcoin χωρίς να διακρατεί Bitcoin.

Για ορισμένους η αύξηση της συμμετοχής στην Microstrategy από την Morgan Stanley μπορεί να είναι ο καταλύτης για να ξεπεράσει το Bitcoin ακόμα και τα 100.000 δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει το Bloomberg, εκπρόσωπος της Morgan Stanley δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο και είναι επίσης πιθανό τελικά να μείνει μακριά από το Bitcoin.

Μεγάλο μέρος του σκεπτικισμού οφείλεται στο πόσο απρόβλεπτη είναι η τιμή του Bitcoin αλλά και τα ελάχιστα πράγματα τα οποία μπορεί κανείς να αγοράσει με αυτό, μια δεκαετία μετά την εμφάνισή του. Οι πιστοί υποστηρικτές του όμως ένιωσαν δικαιωμένοι τη φετινή χρονιά, καθώς επενδύθηκαν σε κρυπτονομίσματα αρκετά δισ. δολάρια μέσω οχημάτων όπως το Grayscale Bitcoin Trust.

Ακόμη και οι θεσμικοί επενδυτές, που έχουν φραγμούς από τους κανόνες των κεφαλαίων τους να διατηρούν το Bitcoin απευθείας, έχουν στραφεί σε αυτές τις επενδύσεις.

Για τις εταιρείες της Wall Street, η αδυναμία να προσφέρουν Bitcoin σε πελάτες αυξάνει τον κίνδυνο να στραφούν αλλού. Κι αυτό μπορεί να ξεκινήσει νέο γύρο συζητήσεων ώστε η βιομηχανία να «ανοιχτεί» στο συγκεκριμένο asset.

newmoney.gr

Πηγή: newsone.gr