Καπιτώλιο Βαρβιτσιώτης: «Δυστυχώς ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έδειξε αυτή τη γενναιότητα που πρέπει να έχει ένας πολιτικός όταν αντιμετωπίζει μια εκλογική ήττα», σημείωσε με νόημα.

Την πρόσφατη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Αμερική θα ανατάξει γρήγορα τη διεθνή εικόνα της.

«Οι εικόνες που είδαμε στις ΗΠΑ ήταν ένα σοκ για την παγκόσμια κοινή γνώμη. Και ήταν μια εικόνα σοκ για την πίστη και την εμπιστοσύνη που έχουμε αναπτύξει απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς των ΗΠΑ», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη, που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real». svg%3E

Σχετικά με τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ, χρησιμοποίησε τα λόγια του πατέρα του, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη ότι στην πολιτική δεν έχει σημασία μόνο πώς πολιτεύεσαι αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία το πώς αποχωρείς. «Δυστυχώς ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έδειξε αυτή τη γενναιότητα που πρέπει να έχει ένας πολιτικός όταν αντιμετωπίζει μια εκλογική ήττα», σημείωσε με νόημα.

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, επεσήμανε ότι ως επί το πλείστον περιορίστηκε σε θέματα που αφορούν τις οικονομικές σχέσεις. Ενώ για τη χάραξη της ΑΟΖ με την Αλβανία, ανέφερε ότι αυτό θα γίνει με την από κοινού προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαχείριση της πανδημίας, ο αναπληρωτής υπουργός υπενθύμισε την από κοινού χρηματοδότηση και προμήθεια εμβολίων για όλους τους πολίτες της, λέγοντας ότι «αν δεν έμπαινε η Ευρώπη, δεν θα τελείωναν οι έρευνες αυτών των εμβολίων. Η Ευρώπη μας θωράκισε». svg%3E

Νεκροί και συλλήψεις από το χάος στο Καπιτώλιο

Θυμίζουμε πως αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον χώρο του Καπιτωλίου στα επεισόδια που ξέσπασαν την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ενώ πάνω από πενήντα πρόσωπα είχαν συλληφθεί, σύμφωνα με ό,τι είχε ανακοινώσει ο αρχηγός της αστυνομίας της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσινγκτον, ο Ρόμπερτ Τζ. Κόντι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Κόντι διευκρίνισε ότι οι 47 από τις 52 συλλήψεις έγιναν εξαιτίας της παραβίασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας που όρισε η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ μετά τις 18:00, με τις 26 από αυτές να γίνονται στον χώρο του Καπιτωλίου. Αρκετά άλλα πρόσωπα συνελήφθησαν επειδή οπλοφορούσαν, χωρίς να διαθέτουν άδεια ή επειδή τα όπλα τους είναι απαγορευμένα.

pagenews.gr

Πηγή: newsone.gr