Πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση έλαβε ένας πολίτης από τους αστυνομικούς, ο οποίος επέστρεφε από αιμοδοσία, γι’ αυτό προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία.

Η καταγγελία είχε αρχίσει να κυκλοφορεί χθες και έγινε ακόμα περισσότερο γνωστή σήμερα, μέσα από την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Το “παραβάτης” ήταν ο Απόστολος Δημακόπουλος, ο οποίος βγήκε στον αέρα της εκπομπής και εξιστόρησε τι συνέβη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε πάει στο Κρατικό της Νίκαιας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για αιμοδοσία και επέστρεφε σπίτι του με το λεωφορείο, το οποίο σταμάτησαν ομάδες της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ για έλεγχο των περιοριστικών μέτρων.

Πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση: Οι αστυνομικοί συμπεριφέρθηκαν προκλητικά όταν είδαν το μήνυμα στο καπέλο του

Όταν λοιπόν έφτασαν σε αυτόν, αφού είδαν ότι φορούσε μάσκα, δικαιολογούσε την μετακίνησή του και είδαν το σημείο από το οποίο του είχαν πάρει αίμα. Όπως λέει, όμως, άρχισαν να συμπεριφέρονται προκλητικά όταν είδαν το μήνυμα που έγραφε η μάσκα το οποίο έλεγε: «Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή».

Άρχισαν λοιπόν, χωρίς γάντια και μέτρα υγειονομικής προστασίας, να του κάνουν σωματικό έλεγχο, να του ψάχνουν τα πράγματα και να τον ειρωνεύονται για το γεγονός πως είχε τον Ριζοσπάστη μέσα στην τσάντα του.

Πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση: Ο υπεύθυνος αιμοδοσίας δεν έβγαλε άκρη στο τμήμα ενστάσεων

Τον κατέβασαν, του βεβαίωσαν πρόστιμο 300 ευρώ και όπως είπε τον είχαν όρθιο για μία ώρα, πριν πάρει την απόφαση να φύγει και να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Εκεί βρήκε τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας, ο οποίος πήρε το τμήμα ενστάσεων με το οποίο δεν έβγαλε καμία άκρη.

enimerotiko.gr

Πηγή: newsone.gr