Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Καταγγελία – σοκ: Ογκολόγος ζήτησε από ασθενή 10.000 ευρώ για φάρμακο

Καταγγελία – σοκ: Ογκολόγος ζήτησε από ασθενή 10.000 ευρώ για φάρμακο

151
0

Σύζυγος καρκινοπαθούς από τη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει πως ογκολόγος από το Θεαγένειο Νοσοκομείο της ζήτησε 10.000 ευρώ για φάρμακο που θα έφερνε από τις ΗΠΑ.

Ηκαταγγέλουσα υποστήριξε ότι ο γιατρός παρακολουθούσε τον σύζυγό της για τρία χρόνια μετά τη διάγνωση με καρκίνο στον πνεύμονα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως οι γιατροί αφαίρεσαν τον αριστερό πνεύμονα του συζύγου της αλλά έκτοτε ο καρκίνος έκανε μεταστάσεις.

«Η τελευταία μετάσταση που έκανε στον ισοφάγο ήταν τον Απρίλιο και τότε μας είπε για αυτό το φάρμακο που κυκλοφορεί στην Αμερική, και αν θέλουμε να το παραγγείλουμε, μέσω φαρμακευτικής θα μεσολαβούσε ο ίδιος το οποίο θα στοίχιζε 10.000 ευρώ», είπε.

Η καταγγελία για το φάρμακο

Σύμφωνα με την σύζυγο, ο ογκολόγος τους είπε ότι το φάρμακο θα έρθει στην Ελλάδα σε 3-4 μήνες, αλλά θα ήταν μάλλον αργά. Επιπλέον, ζήτησε να καταβάλουν το ποσό στον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να τους το φέρει, ωστόσο το φάρμακο δεν ήρθε ποτέ. Το ζευγάρι απευθύνθηκε σε δικηγόρο, η οποία επικοινώνησε με τον γιατρό. Στην συνομιλία τους παραδέχτηκε ότι το φάρμακο δεν υπάρχει και τα χρήματα τα πήρε για προσωπική του χρήση. Σύμφωνα με την δικηγόρο, ο συγκεκριμένος γιατρός παραιτήθηκε από το Θεαγένειο.

real.gr

Πηγή: newsone.gr