Τι αναφέρει ο Σύλλογος Μεσιτών

Ένα ακόμη περιστατικό ξυλοδαρμού κατά μεσίτριας, η οποία ζήτησε τη νόμιμη αμοιβή της, κατήγγειλε ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών-Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, η γυναίκα έζησε τον απόλυτο τρόμο με τις απειλές και τελικά με τα χτυπήματα που δέχτηκε από τους αγοραστές, έξω από το γραφείο του συμβολαιογράφου.

  • Διαβάστε επίσης: Πλειστηριασμός: Ποιοι θεωρούνται ευάλωτοι οφειλέτες – Πώς μπορούν να τον αποτρέψουν

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Μεσιτών για το περιστατικό: «Ο εν λόγω αγοραστής παρά το γεγονός ότι είχε υπογράψει όλα τα νόμιμα έγγραφα, που πιστοποιούν ότι έδινε εντολή στην μεσίτρια να βρει για λογαριασμό του ακίνητο, αρχικά αρνήθηκε προ τριμήνου να  καταβάλλει το 50% της αμοιβής όταν υπεγράφη το προσύμφωνοβάζοντας μάλιστα «μπροστά» τη δικηγόρο του».

Στη συνέχει αναφέρει ότι: «Η συνάδελφος καλόπιστα δεν δημιούργησε θέμα περιμένοντας να πληρωθεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Μετά την παρέλευση τριών μηνών και ενώ χθες Τρίτη θα υπογραφόταν το τελικό συμβόλαιο, η μεσίτρια δέχθηκε τηλεφώνημα από τη μητέρα του αγοραστή η οποία της ζήτησε να εισπράξει σε μετρητά την αμοιβή της χωρίς την καταβολή του ΦΠΑ. Την άρνηση της μεσίτριας ακολούθησε απειλητικό τηλεφώνημα του αγοραστή ο οποίος της είπε: ‘Ή θα έρθεις να πάρεις τα λεφτά ή μην εμφανιστείς στο συμβολαιογραφείο γιατί ξέρω που μένεις’.  Μετά την ολοκλήρωση του Συμβολαίου, οι αγοραστές ακολούθησαν τη συνάδελφό μας μέχρι το ασανσέρ όπου με ύβρεις και απειλές της ζητούσαν να τους δώσει το πρωτότυπο της εντολής».

Την άρπαξε από τα μαλλιά

«Η μεσίτρια επιχείρησε να φύγει και τότε μία εκ των αγοραστών την κόλλησε στην πόρτα του ασανσέρ. Όταν η συνάδελφος έβαλε τις φωνές και ξεφεύγοντας προσπάθησε να κατέβει από τον 6 ο όροφο μέσω του κλιμακοστασίου, ο ένας εκ των αγοραστών – ο οποίος τυγχάνει σωματώδης – την άρπαξε από τα μαλλιά και την απειλούσε.

Η συνάδελφος κατάφερε να φύγει και να καλέσει την αστυνομία, ενώ ο αγοραστής μαινόμενος ακουγόταν να βρίζει και να προσπαθεί να κατέβει τις σκάλες για να εντοπίσει ξανά τη συνάδελφο. Ασφαλώς η συνάδελφος σε κατάσταση σοκ ενημέρωσε τη δικηγόρο της και κατέθεσε μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και αναμένουμε φυσικά να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη σύλληψη των δραστών στο πλαίσιο του αυτοφώρου» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Ζητούν να τους προστατέψει η Πολιτεία

Ο Σύλλογος τέλος καλεί την Πολιτεία «να μας προστατεύσει με κάθε τρόπο αλλά και τους συμβολαιογράφους να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και επαγγελματισμό ώστε οι πελάτες τους να συμπεριφέρονται στο πλαίσιο του νόμου και να μην ανέχονται να διαδραματίζονται τέτοια περιστατικά στα γραφεία τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Πηγή: newsone.gr