Την στήριξή τους στην Κατερίνα Καινούργιου, δείχνουν οι χρήστες των social media, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν ανοιχτά την συμπαράσταση τους στην παρουσιάστρια, μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια, που μεταξύ νομικών απειλών κατά εκπομπών και προσώπων που ασχολήθηκαν με τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, επιτέθηκε σε πρωινή παρουσιάστρια του καναλιού που δεν κατονόμασε, ωστόσο την χαρακτήρισε «επαγγελματία κυρία» της Μυκόνου.

Εκτός όμως από τους διαδικτυακούς της φίλους όμως, η Κατερίνα Καινούργιου, έχει στο πλευρό της τόσο το κανάλι της όσο και τον συμπαραγωγό της εκπομπής της Νίκο Κοκλώνη, που με ανακοινώσεις τους τάχθηκαν υπέρ του τηλεοπτικού της ξεσπάσματος, κατά το οποίο η Κατερίνα Κανούργιου δεν φάνηκε διατεθειμένη να κάνει πίσω.

Το χρονικό της κόντρας Καινούργιου – Κούγια

Όλα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια της εκπομπής «Ευτυχείτε» που προβλήθηκε  το πρωί της Δευτέρας  (1/3) όταν γνωστοποιήθηκε η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια μέσα στην οποία ο ποινικολόγος προανήγγειλε ότι θα υποβάλει αναφορά σε δικαστικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς και την απόφαση του να στραφεί κατά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εκπομπών και συγκεκριμένων προσώπων.

Στο σημείο αυτό ο Αλέξης Κούγιας έκανε ειδική αναφορά σε «επαγγελματία κυρία» της Μυκόνου, παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής, η οποία, κατά την ανακοίνωσή του «θα πρέπει να καταλάβει ο τρόπος που αντιμετωπίζει την προσωπική και επαγγελματική της ζωή δεν της επιτρέπει να κάνει κρίσεις και να παρουσιάζει ένα νομικό θέμα με τέτοιον παράνομο και προκατειλημμένο τρόπο, όταν η παιδεία και η εν γένει προσωπικότητά της δεν είναι επαρκείς για να προσεγγίζει τέτοιου είδους θέματα».

«Ντροπή σας κύριε Κούγια»

Ο χαρακτηρισμός  «επαγγελματίας κυρίας της Μυκόνου» έθιξε την Κατερίνα  Καινούργιου οποία θεωρώντας πως φωτογραφίζεται μέσω της ανακοίνωσης πήρε αμέσως θέση:

«Αν το “επαγγελματίας κυρία της Μυκόνου” είναι σαν το “επαγγελματίας ομοφυλόφιλος”, μαγκιά μου και τιμή μου.

Αν όμως υπονοείτε κάτι για το ήθος μου, εσείς που είστε ο τελευταίος που πρέπει να μιλάτε για ήθος, όποια πέτρα κι αν σηκώσετε, έχει να πει το πόσο ηθικό πλάσμα είμαι. Και όλα αυτά τα χρόνια είμαι εδώ, στην πρώτη γραμμή, με το ήθος μου και την αξιοπρέπειά μου», ήταν η απάντηση της παρουσιάστριας, μέσα από τον αέρα της εκπομπής της.

Μάλιστα η Κατερίνα Καινούργιου σημείωσε ότι προφανώς και αναφέρθηκε σε αυτή, επισημαίνοντας ότι «εγώ ούτε σπίτι έχω στη Μύκονο όπως έχει ο κύριος Κούγιας, ούτε διακοπές κάνω κάθε χρόνο στη Μύκονο, όπως ο κύριος Κούγιας. Απλά, τυχαίνει τα τελευταία χρόνια επειδή έχει σπίτι εκεί ο σύντροφός μου και να έχω βρεθεί και παλαιότερα με τις φίλες μου, μέχρι εκεί. 

Από εκεί και πέρα, για τα υπόλοιπα τι να πρωτοπώ. Ότι εγώ δεν μπορώ να αγγίξω ένα τέτοιο θέμα επειδή η παιδεία μου δεν είναι επαρκής; Αν πιστεύετε κύριε Κούγια ότι η παιδεία μου δεν είναι επαρκής, είστε βαθιά γελασμένος.

Και πανεπιστήμιο έχω τελειώσει και όλα. Η παιδεία ενός ανθρώπου δεν έχει να κάνει με το πανεπιστήμιο και με τις γνώσεις του αντικειμένου».

«Εγώ το θέμα αυτό το προσέγγισα τελείως ανθρώπινα, όπως έτσι το προσεγγίζουν και οι περισσότεροι τηλεθεατές. Ντροπή όλα αυτά που είπε, αλλά πραγματικά είναι τιμή μου να με πιάνει στο στόμα του ένας τέτοιος τύπος», υπογράμμισε, ενώ σε άλλο σημείο, πρόσθεσε ότι «όποια πέτρα κι αν σηκώσετε, έχει να πει το πόσο ηθικό πλάσμα είμαι.

Και όλα αυτά τα χρόνια είμαι εδώ, στην πρώτη γραμμή, με το ήθος μου και την αξιοπρέπειά μου. Γνωρίζει και τον πατέρα μου και ξέρει πως με έχει μεγαλώσει, να δω τώρα τι θα πει. Ντροπή σας, έχετε και δυο παιδιά.

Ποιος νομίζει πως είναι; Έχω μιλήσει μαζί του και πάντα μου λέει “πόσο ευγενική είστε” και βγάζει μια τέτοια ανακοίνωση;… Κρίμα. Ντροπή σας κύριε Κούγια».

«Eχω σοκαριστεί, ποιος νομίζει ότι είναι; Θα πει για το πώς χειρίζομαι την προσωπική μου ζωή;

Για να θυμηθούμε πώς έχει χειριστεί στο παρελθόν ο κύριος Κούγιας την προσωπική του ζωή. Δεν σας φοβόμαστε κύριε Κούγια.

Και για το ήθος μερικών ανθρώπων, που μας θίγεται τώρα μέσα στην ανακοίνωσή σας, επιφυλασσόμαστε κι εμείς, δεν είστε ο μόνος καλός ποινικολόγος που υπάρχει», ανέφερε επίσης η Κατερίνα Καινούργιου.

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αναφερόμουν σ’ εσάς»

Μετά το τηλεοπτικό ξέσπασμα της Κατερίνας Καινούργιου ο Αλέξης Κούγιας έσπευσε να εκδώσει νέα ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι δεν αναφερόταν στην παρουσιάστρια «Εάν αναγνωρίσατε τον εαυτό σας, λυπάμαι πολύ», σημείωσε με νόημα.

«Ειλικρινά και χωρίς καμία αίσθηση χιούμορ ή ειρωνείας, δεν αναφερόμουν σ’ εσάς στο δελτίο τύπου που εξέδωσα.

Σε άλλη κυρία – παρουσιάστρια αναφερόμουν.

Εάν αναγνωρίσατε τον εαυτό σας, λυπάμαι πολύ», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Στήριξη από το κανάλι

Η αντίδραση από την μια της Κατερίνας Καινούργιου και ανώνυμες αναφορές του Αλέξη Κούγια σε πρωινά πρόσωπα του καναλιού προκάλεσαν την γρήγορη αντίδραση του OPEN που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία στηρίζει απόλυτα την παρουσιάστριά του.

Αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN από την αρχή της λειτουργίας του πρεσβεύει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των τηλεθεατών του. Τηρώντας απαρέγκλιτα τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την κοινωνία και τους πολίτες.

Σε συνέχεια της σημερινής δήλωσης του κου Αλέξιου Κούγια, ο οποίος αναφέρθηκε σε «παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής» του τηλεοπτικού μας σταθμού, επιθυμούμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την τελευταία δήλωση-απάντησή του με την οποία διευκρινίζει ότι δεν αναφέρεται στην κα Καινούργιου.

Πάρα ταύτα, επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι ο σταθμός μας στηρίζει απόλυτα τη συνεργάτιδα του, της οποίας το ήθος, η αξιοπρέπεια και η επαγγελματική επάρκεια δεν αμφισβητούνται.

Στηρίζει απόλυτα επίσης και κάθε άλλο συνεργάτη, δημοσιογράφο ή παρουσιαστή του σταθμού, που μάχεται στην πρώτη γραμμή για την ενημέρωση και ψυχαγωγία του κοινού, όπως επιτάσσουν το Σύνταγμα και η νομοθεσία της χώρας».

Ο Νίκος Κοκλώνης στο πλευρό της Καινούργιου

Λίγη ώρα μετά τον τηλεοπτικό σταθμό υπέρ της παρουσιάστριας τάχθηκε και η εταιρία του Νίκου Κοκλώνη που είναι συμπαραγωγός της καθημερινής ψυχαγωγικής εκπομπής «Ευτυχείτε».

Αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Με αφορμή δηλώσεις που αναφέρονται «σε παρουσιάστρια πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής» και ως συμπαραγωγός της επιτυχημένης καθημερινής ψυχαγωγικής εκπομπής «Ευτυχείτε», η Barking Well Media δηλώνει την απόλυτη στήριξή της στο πρόσωπο της Κατερίνας Καινούργιου, αλλά και την ικανοποίησή μας που με διευκρινιστικές δηλώσεις αποσαφηνίστηκε πως δεν αναφέρονταν στο πρόσωπό της.

Η Barking Well Media, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών στην ελληνική τηλεόραση, δηλώνει απερίφραστα τη στήριξή της στο πρόσωπο των παρουσιαστών, δημοσιογράφων αλλά και συντελεστών των ψυχαγωγικών εκπομπών που με σεβασμό και αξιοπρέπεια, τηρώντας τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας καλύπτουν τα θέματα της επικαιρότητας με γνώμονα τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των τηλεθεατών.

Η Barking Well Media ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται με σοβαρότητα για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του τηλεοπτικού κοινού. Η Barking Well Media ήταν, είναι και θα είναι απέναντι σε όλους όσοι προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να σπιλώσουν ή και να χαλιναγωγήσουν πρόσωπα και καταστάσεις».

in.gr

Πηγή: newsone.gr