Η αφόρητη ζέστη δεν πλήττει μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα που αναζητούν δροσιά όπου είναι δυνατό. Αυτό συνέβη και με ένα αλογάκι από την προστατευόμενη ράτσα των αλόγων του Αίνου της Κεφαλονιάς, το οποίο ξέκοψε από το κοπάδι του για να κάνει βουτιά στην… πισίνα μιας βίλας!

Το πανέμορφο άλογο βρέθηκε στο παραλιακό χωριό Κατελειός του Δήμου Ελειού- Πρόνων με τους μόλις 40 κατοίκους και βρήκε ευκαιρία να απολαύσει το νερό! Όμως, δεν μπορούσε να βγει, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να ενημερωθεί η Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας το έδεσαν με ιμάντες και το έβγαλαν από την πισίνα. Αμέσως μετά, το αλογάκι αφέθηκε ελεύθερο να επιστρέψει στην αγέλη. Την επιχείρηση διάσωσης κατέγραψε ο κάτοικος της περιοχής David Evans και δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

horse_1
horse_2

Τα μικρόσωμα άλογα του Αίνου αποτελούν μια ολιγομελή ομάδα που διαβιώνει ελεύθερα σε ημιάγρια κατάσταση στις νοτιοανατολικές πλαγιές του ομώνυμου όρους στην Κεφαλονιά. Τα τελευταία χρόνια, ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί δραματικά και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου έχει αναλάβει την προστασία και τη διατήρησή τους.

Πηγή: newsone.gr