Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη – Αυτοκινητοπομπή...

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη – Αυτοκινητοπομπή για το Τατόι

151
0

Σε εξέλιξη είναι η αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι για την ταφή του, καθώς ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών παρουσία υψηλών προσκεκλημένων.  Από τον κόμβο της Βαρυμπόμπης στην Εθνική Οδό έως και την είσοδο των κτημάτων του Τατοΐου τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται διάσπαρτες σε πολλά σημεία της διαδρομής ενώ απαγορεύεται η είσοδος στο Τατόι σε όσους δεν έχουν πρόσκληση.

Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, όπου συμμετείχαν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Δείτε LIVE από την ΕΡΤ:

Παρόντες ήταν νυν και πρώην βασιλείς, μεταξύ των οποίων η βασιλομήτωρ της Ισπανίας και αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία, με τον σύζυγό της, τέως βασιλιά, Χουάν Κάρλος, όπως και η άλλη αδελφή του εκλιπόντος, Ειρήνη. Τους εν ενεργεία βασιλείς υποδέχθηκε στην είσοδο του Ναού ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά, Παύλος. Τελευταία, βάσει του πρωτοκόλλου, προσήλθε η σύζυγος του τέως βασιλιά, ‘Αννα – Μαρία.

Την κυβέρνηση εκπροσωπούν ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Παρών επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Δείτε εικόνες από την εξόδιο ακολουθία:

Μετά το λαϊκό προσκύνημα, η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών, συνοδευόμενη από τους γιους του.

Οι τρείς γιοι του τέως βασιλιά, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος έφτασαν στην Μητρόπολη Αθηνών λίγο πριν τις 11.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που εκπροσωπούν την κυβέρνηση στην εξόδιο ακολουθία.

Η άφιξη της αδελφής του Κωνσταντίνου, Σοφίας της Ισπανίας και του Χουάν Κάρλος στη Μητρόπολη:

Νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε η σορός από το Α’ νεκροταφείο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και θα συμμετέχουν και άλλα 12 συνοδικά μέλη. Αναμένεται να εκφωνήσει τον επικήδειο ο γιος του Παύλος αλλά και ένα μέλος της διεθνούς ολυμπιακής επιτροπής του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Η όλη τελετή θα διαρκέσει τουλάχιστον μία ώρα ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα με τους υπεύθυνους των βασιλικών οικογενειών να κάνουν οι ίδιοι από το πρωί αυτοψία στους χώρους, όπου θα κινηθούν τα βασιλικά μέλη, καθώς είναι όλα μελετημένα στο λεπτό.

Από νωρίς το πρωί πολίτες που θέλουν να πουν το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο συγκεντρώθηκαν έξω από το παρεκκλήσι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγινε εξονυχιστικός έλεγχος σε όλους τους χώρους μέσα και έξω από τη Μητρόπολη από το ειδικό τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

real.gr

Πηγή: newsone.gr